Omdat ondernemers doorgaans zwaar door corona zijn getroffen zijn, komen de gemeente en verhuurders van de panden tegemoet aan de twee in het winkelcentrum Kostverlorenhof bestaande Bedrijfsinvesteringzones (BIZzen). De gemeente int niet de gebruikelijke heffing – een lokale belasting – en gaat door met doorgeven van bijdragen aan de BIZzen.

De twee BIZzen bestaan in Kostverlorenhof uit respectievelijk de pandeigenaren en de ondernemers die in dat vastgoed zijn gevestigd. Bij de elke BIZ wordt gewoonlijk vijf jaar lang door de gemeentelijke belastingdienst een BIZ-bijdrage bij de ondernemers en pandeigenaren geheven en vervolgens uitgekeerd aan de BIZ ondernemersvereniging.

Social media

Dat geld is bijvoorbeeld bestemd voor promotie en events, inrichting en aankleding, bloemen en planten, maar bijvoorbeeld ook social media campagnes, om het winkelcentrum aantrekkelijk te houden, de bekendheid te vergroten en het winkelcentrum te versterken.

De eigenaren besloten nu de ondernemers in het tweede BIZ jaar (2023) te helpen. Zij maken dan uit hun eigen BIZ-budget de helft over aan de BIZ ondernemers.

Budget

Het winkelcentrum kent een groot aantal horeca vestigingen, procentueel meer dan in andere winkelcentra en -gebieden. Een erg groot deel van de ondernemers is dan ook zwaar getroffen door de coronacrisis.

De eigenaren gaan dus de helft van hun jaarbudget overdragen aan de ondernemers. De BIZ ondernemersvereniging kan dit bedrag inzetten als coulanceregeling voor de getroffenen. Leden van de BIZ kunnen in het tweede BIZ jaar een coulance van 50% van de BIZ heffing aanvragen en krijgen die dan, namens de pandeigenaren, vergoed door de BIZ ondernemers. Blijft er van het coulancebudget geld over dan mogen de BIZ ondernemers dit naar eigen inzicht besteden binnen de BIZ.

Voorbeeld

Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) zegt het gebaar van de eigenaren heel warm te vinden. “Een mooi voorbeeld van hoe pandeigenaren huurders kunnen helpen.”

Ook Atilla Meulenbelt van BIZ ondernemers toont zich ermee verguld.  “Als Vereniging BIZ winkeliers Kostverlorenhof zijn we zeer verheugd met dit genereuze gebaar. De coronacrisis heeft een groot aantal van onze leden hard getroffen en de coulance regeling is voor hen daarom zeer welkom. Een positief signaal dat zowel het gemeenschappelijke doel, als ook de goede onderlinge verstandhouding tussen de winkeliers en de pandeigenaren bevestigt.”

Samenwerking

Barbara Groeneveld en John Magielsen van de BIZ pandeigenaren: “De onderlinge samenwerking tussen de twee BIZzen. We werken samen aan activiteiten ter verbetering van winkelcentrum Kostverlorenhof. We willen graag onze huurders een hart onder de riem steken én eraan meewerken om de BIZ samenwerking de komende vijf jaar voor te zetten zodat we samen een sterk winkelgebied/centrum behouden.”

Foto: wethouder Floor Gordon (midden) met BIZ-bestuurders

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.