Na bijna 6 maanden kunnen de deuren van Cinema Amstelveen eindelijk weer open. De bioscoop heeft zes films te bieden in het openingspakket.  

‘Pieter Konijn op de Vlucht’ is op zaterdagmiddag de eerste film voor de jeugd. In de avond draait de langverwachte Nederlandse oorlogsfilm ‘De Slag om de Schelde’.

Oscars

Verder staan op de filmagenda de volgende filmtitels voor volwassenen Ammonite (met o.a. Kate Winslet), La dea fortuna en Arts in Cinema Frida Kahlo, the icon, the artist en vanaf wo 9 juni Nomadland, de grote winnaar bij de Oscars.

De Slag om de Schelde (16+)
November 1944. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid

 Ammonite (12+)
Ammonite is de nieuwe film van regisseur Francis Lee (God’s Own Country) met o.a. Kate Winslet en Saoirse Ronan, die zich afspeelt in 1840 in Engeland. Wanneer de beroemde paleontoloog Mary Anning (Kate Winslet) Charlotte Murchison (Saoirse Ronan) ontmoet, een vrouw uit de hogere klasse die voor haar geestelijke gezondheid naar de kust wordt gestuurd, ontstaat er een intense relatie die hun leven voor altijd zal veranderen

 De godin van geluk

La dea Fortuna werd eind vorig jaar uitgebracht in Italië en was een aantal weken de best bezochte film. Alessandro en Arturo staan op het punt na 15 jaar hun relatie te stoppen, maar dan krijgen ze tijdelijk de verantwoordelijkheid voor de twee kinderen van een zieke vriendin wat hun leven compleet op de kop zet. Een film voor iedereen die ouder is dan 9 jaar.

Arts in Cinema

Ook voor iedereen boven de negen jaar is de film die aansluit bij de tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution in het Cobra Museum. Een documentaire over het leven en werk van Frida Kahlo.

Nomadland

In ‘Nomadland’, grote winnaar van oscars, gaat men mee met zestiger Fern (McDormand), die na het overlijden van haar man huis en haard verlaat en als een heuse nomade in een camper van plek naar plek trekt. Op zoek naar tijdelijke klusjes – van werken in natuurparken tot inpakken bij Amazon – omdat ze anders financieel niet rond kan komen.

Voor de jeugd draait op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag Pieter Konijn op de Vlucht (6+). Nieuwe avonturen van het eigenwijze maar oh zo lieve konijn Pieter, gebaseerd op de personages van Beatrix Potter.

 

Het is noodzakelijk vooraf online te reserveren via www.cinemamastelveen.nl (ook met een Cinevillepas).

 

Bekijk het complete filmaanbod inclusief aanvangstijden op www.cinemaamstelveen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.