De fractie van GroenLinks heeft dinsdag in de raadscommissie Burgers & Samenleving (BS) aangedrongen op meer schaduw in de speeltuinen. Dat gebeurde tijdens de behandeling van het collegevoorstel “Gezond in Amstelveen”.

GL-raadslid Ilika Polderman zei dat bescherming tegen de zon ontzettend belangrijk is, zeker voor kinderen. “En al helemaal nu we steeds vaker met hittegolven te maken hebben in de zomer.”

Volle zon

Haar eigen kinderen kunnen zich urenlang vermaken in de speeltuin, zei ze. “Maar dat spelen zij vaak langdurig in de volle zon, omdat speeltuinen doorgaans omringd zijn door tegels.” Dat kan volgens haar beter.

GroenLinks pleit voor meer schaduwplekken bij speeltuinen. Een strategisch geplaatste boom kan volgens de fractie een uitkomst zijn. “Spelen in groen is goed voor de ontwikkeling en beschermt door schaduw tegelijkertijd tegen de UV straling”, meent Cheima Aouni van GroenLinks, die via een motie voor meer groen op schoolpleinen pleitte.  Die motie heette ‘Groenblauwe speel- en schoolpleinen’.

Foto van Ilika Polderman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.