Op verkeerskruispunt van Burgemeester A. Colijnweg en Laan Nieuwer-Amstel komt een rotonde en een vrijliggend fietspad. Het ontwerpverkeersbesluit van B&W wordt op 25 mei gepubliceerd.

Het fietspad, met rood asfalt tussen de Doorweg en Amsterdamseweg, wordt op termijn onderdeel van een fietsroute tussen Schiphol / Badhoevendorp en Ouderkerk aan de Amstel tot aan Amsterdam Zuidoost: Het zogeheten MRA-fietsnetwerk.

Entree bebouwde kom

In combinatie met de rotonde kunnen fietsers straks met voorrang oversteken en is de snelheid van het overige verkeer laag. De met verkeerslichten geregelde oversteek richting de Badlaan blijft gehandhaafd.

De rotonde zorgt volgens de gemeente voor een soepele en veilige verkeersafwikkeling, kan eventuele verkeersgroei goed opvangen en daarbij dienen als entree van de bebouwde kom. Door de rotonde komt de rijbaan verder van de woningen af te liggen.

Oude Dorp en A9

De werkzaamheden vallen buiten het project van de A9. “De planning is dus cruciaal”, zegt wethouder Rob Ellermeijer. “Daarom zijn we daarover in een vroeg stadium in overleg met de aannemer van de A9 en Rijkswaterstaat. We zorgen er in elk geval voor dat het Oude Dorp tijdens de werkzaamheden aan het verkeerspunt Colijnweg/Laan Nieuwer-Amstel altijd bereikbaar blijft. Dat is een harde randvoorwaarde.”

Procedure

Op het ontwerpverkeersbesluit kunnen bewoners zes weken lang (van 25 mei af) een zienswijze indienen en vragen stellen. Ook wordt een digitale informatieavond georganiseerd. De gemeente stuurt aan op start uitvoering in het vierde kwartaal van dit jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.