Een hospice en een medisch centrum onder een dak komt er aan de Lindenlaan, op de plek van de voormalige vrije school. De gemeente is in gesprek met de initiatiefnemers van beide. Om de twee op elkaar af te stemmen, heeft de gemeente een programma van eisen opgesteld voor de bouw.

Pas na het sluiten van overeenkomsten kan de ontwikkeling starten. Omwonenden worden binnenkort per brief geïnformeerd, met ook de uitnodiging voor een online bijeenkomst voor een toelichting op de bouwinitiatieven.

Fysio

Het medisch centrum bevat huisartsen, een fysiotherapiepraktijk en een apotheek. De grond is van de gemeente.

Wethouder Floor Gordon (ruimtelijke ordening) zegt dat er op de gemeentelijke kavel een maatschappelijke bestemming rust. “Door beide initiatieven gezamenlijk op te pakken, kan de beoogde bouw in samenhang tot stand komen.” B en W hebben dinsdag het programma van eisen vastgesteld. Het daarin opgenomen stedenbouwkundig plan is volgens de wethouder in goed onderling overleg met Stichting Hospice Amsteloever en de initiatiefnemers van het medisch centrum tot stand gekomen. In het programma van eisen staan de uitgangspunten voor onder andere de architectuur, kapvormen, materiaalgebruik, parkeren (op eigen terrein) en de verkeersontsluiting.

Eventuele wensen en bezwaren van omwonenden kunnen worden meegenomen in het verdere ontwerptraject dat vooruitloopt op de grondverkoop, zegt de gemeente.

Overeenkomsten

De volgende stap is het sluiten van overeenkomsten met de initiatiefnemers en grondverkoop. Stichting Hospice Amsteloever wil een hospice in huiselijke sfeer bouwen waarin plaats is voor zes bewoners in hun laatste levensfase, maar niet thuis kunnen blijven. De huisartsen en fysiotherapeuten kunnen na uitbreiding meer patiënten behandelen en de apotheek, nu gevestigd aan het Hueseplein, kan uitbreiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.