Kinderen die op hun tiende nog niet zwemvaardig zijn, kunnen voor een speciaal voor hen ontwikkeld programma op maandag, woensdag en vrijdag terecht in zwembad De Meerkamp, van 31 mei af.

Uit onderzoek van de GGD in opdracht van de gemeente bleek in 2019 dat zeven procent van de 10-jarigen in Amstelveen niet kan zwemmen. Omdat Amstelveen groen en waterrijk is, vindt sportwethouder Rob  Ellermeijer het belangrijk dat alle kinderen kunnen zwemmen.

Corona

Nu het zwembad niet meer gesloten is wege de coronamaatregelen begint een speciaal programma voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar, verzorgd door AmstelveenSport. Aanmelden kan via swimsafe@meerkamp.nl

“Om de ouders te bereiken is een informatiecampagne opgezet en hebben we de hulp gevraagd van de scholen”, zegt Ellermeijer. “Zij informeren de ouders en wijzen hen op de mogelijkheden. Ook de GGD, het Sociaal Team van de gemeente en de huisartsen wordt gevraagd flyers te verspreiden.”

Wachtlijst

Uit het onderzoek bleek dat vooral voor ouders met een niet-Nederlandse afkomst het belang van zwemvaardigheid niet zien. Ook speelde de wachtlijst een rol. Daarnaast is bij ouders met een beperkt inkomen niet altijd bekend dat de gemeente de zwemlessen voor hun kinderen volledig vergoedt. Inwoners die aangeven zwemles niet te kunnen betalen, wijst de gemeente graag op de Amstelveenpas, waarmee zwemles gratis is voor inkomens tot 130 procent van het minimuminkomen.

1 REACTIE

  1. Heel goed en verspreid die info dan ook via verschillende talen en niet alleen in het Engels. In Amsterdam is het trouwens verplicht dat een schoolkind zijn diploma A haalt. Misschien eens kijken hoe dit bij de buren is geregeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.