Sinds donderdag zijn de bibliotheken in Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn weer open, waar de afgelopen maanden alleen boeken werden gereserveerd en activiteiten online plaats vonden.

Behalve zelf boeken uitzoeken kan men er ook een plekje reserveren om in de bibliotheek te studeren, te werken of te lezen. Ook activiteiten voor kleine groepen, zoals de Maakplaats en de Dementheek, gaan de komende tijd weer van start.

Lezende jeugd

Na de persconferentie over de versoepelingen lieten mensen massaal van zich horen op social media, onder de hashtag #OpenDeBieb. Premier Rutte maakte snel daarna bekend dat bibliotheken toch open mogen bij stap 2 van de heropening, als gevolg van kritische vragen vanuit de Tweede Kamer. Daar is directeur Daphne Janson van Bibliotheek Amstelland blij mee. “Ik zie dat er zoveel minder geleend en dus gelezen wordt. Zeker voor de jeugd maak ik me daar echt zorgen om. Ze lopen een achterstand op die ze niet zomaar inhalen,” zegt ze.

Andere activiteiten

Janson is verheugd dat er ook weer activiteiten georganiseerd mogen worden in de bibliotheek. “Veel mensen hebben bijvoorbeeld hulp nodig op het digitaal terrein.  In coronatijd is die behoefte alleen maar toegenomen. Nu kunnen wij ze weer helpen. Ook de scholieren, die middenin hun examenperiode zitten, mogen we gelukkig weer een rustige studieplek aanbieden. We kijken er naar uit om iedereen weer te begroeten.”

Kijk op www.debibliotheekamstelland.nl voor meer informatie over bezoek, de activiteiten of het reserveren van een werkplek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.