De Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA) keert terug in de gemeenteraad. Raadslid daarvoor Daniëlle Hacquebard wordt 2 juni beëdigd. Zij was lid van een raadscommissie voor die partij, met wijlen Percy de Robles als enige vertegenwoordiger in de gemeenteraad. In 2019 splitste De Robles zich af van OCA onder de naam Senioren Belangen Amstelveen (SBA).

Nu hij is overleden komt de partij terug via welke ook hij in de raad kwam. Bij zijn afsplitsing nam hij ook afscheid van de andere kandidaten, van wie o.a. Hacquebard wel tot een raadscommissie doordrong als zogeheten burgerraadslid.

Inzichtverschil

Het betekent dat met haar alle kandidaten op de oorspronkelijke OCA-lijst terug kunnen komen. De leden van de raadscommissies voor SBA, benoemd door De Robles, moeten het veld ruimen. Onder hen bevinden zich onder meer de weduwe van De Robles en het lid van o.m. de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen (ABM) Arthur Walraven.

SBA ontstond doordat volgens De Robles met OCA verschil van inzicht was ontstaan. Het bestuur van OCA betreurde destijds de partijsplitsing. Volgens Hacquebard ontbrak het aan communicatie tussen fractie en het partijbestuur. Zelf werden zij en haar man Mareno naar haar zeggen zonder opgave van redenen uit raadscommissies terug getrokken.

Foto: Daniëlle Hacquebard

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.