Met er een nieuwe geluidsinstallatie in de raadzaal komen? Over die vraag met de gemeenteraad zich buigen, bleek tijdens de dinsdagavond gehouden vergadering van het Presidium (fractievoorzitters).

Volgens burgemeester Tjapko Poppens is de nu bestaande en twintig jaar geleden aangeschafte van uitstekende kwaliteit, want anders had die het niet zo lang uitgehouden. Maar nu vallen geregeld microfoons uit. De keuze is een ingrijpende reparatie of de aanschaf van een nieuwe.

Onderzoek

Die kost een paar ton, hield de burgemeester het Presidium voor. Geld besparen of risico nemen is de keuze, zei hij. Het Presidium vond dat in elk geval nader onderzoek nodig is, waarin B&W, Griffie en andere ambtenaren tijd mogen steken. Bij een eventuele aanschaf moeten ook de media worden betrokken, vond Michel Becker van AVA.

Intussen zijn al eerder grote bedragen gestoken opknappen van de raadzaal en de ‘huiskamer’ er omheen. En nu is restauratie van het raadhuis, onder meer van de gevel, besloten. Blijft er niet wat geld over voor die geluidsinstallatie, was een vraag. Om het met Patrick Adriaans van de SP te zeggen: “Er wordt nu een kaasschaafmethode gevolgd.”

Zitten of staan?

Ruud Kootker riep in herinnering dat ooit is gesproken over zittend of staand spreken. Daar moet bij de geluidsinstallatie wel rekening mee worden gehouden. Lang geleden ging elk raadslid dar wat wilde zeggen daarvoor staan, maar tegenwoordig vergadert met al weer jarenlang zittend.

1 REACTIE

  1. Het lijkt me dat het niet zo belangrijk is dat de media erbij worden betrokken. “Het democratisch proces” vindt toch achter gesloten deuren plaats?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.