De gemeente organiseert – samen met schoolbesturen, sportverenigingen en culturele instellingen –  weer een zomerschool in de tweede en derde week van de grote vakantie. Die is bedoeld voor basisschoolscholieren die door de coronamaatregelen en hun thuissituatie onderwijs gemist hebben of te weinig profijt hebben gehad van het online-onderwijs. De gemeente trekt er drie ton voor uit.

De zomerschool vindt kosteloos plaats van 19 tot en met 30 juli op diverse locaties in Amstelveen.

Op niveau komen
Volgens wethouder onderwijs Frank Berkhout is de zomerschool belangrijk voor sommige kinderen om meer op niveau te komen. “Sommige kinderen hebben meer last van de coronamaatregelen, bijvoorbeeld door hun thuissituatie. Sommige ouders kunnen minder goed het thuisonderwijs begeleiden.”

Weinig buiten

Volgens hem zitten sommigen ook meer binnen, waardoor zij te weinig buiten spelen met vriendjes. Berkhout: “Je ziet dat diezelfde groep kinderen buiten schooltijd ook niet of weinig in contact komt met activiteiten die stimulerend zijn voor hun ontwikkeling. De zomerschool is voor deze kinderen een geweldige kans om spelenderwijs te ontdekken en te leren. Daarbij komt dat de zomerschool een prima uitkomst is voor kinderen die niet op vakantie kunnen.”

Plezier en afwisseling
De zomerschool heeft plek voor ruim 300 leerlingen. Kinderen uit groep 3 t/m 8 die zich sociaal-emotioneel en cognitief minder hebben kunnen ontwikkelen, kunnen kosteloos deelnemen. Ze krijgen een gevarieerd programma aangeboden met taalontwikkeling, handelend rekenen afgewisseld met sport en cultuur. Lokale partners als Amstelveen Sport, Platform C en de bibliotheek verzorgen een deel van het programma.

Betrokken basisscholen zorgen ervoor dat de lessen afgestemd zijn op de leerjaren. Voor de nieuwkomers-leerlingen van de taalschool is er een speciaal programma. Meer informatie over de aanmelding en het definitieve programma volgt eind juni. Wegens de werkdruk op scholen zegt de gemeente de organisatie van dit project op zich te nemen.

1 COMMENT

  1. Zo’n zomerschool moet er altijd zijn voor kinderen in achterstandssituaties. In Amsterdam wordt die al jarenlang georganiseerd. Het onderwijs is er zelf ook bij gebaat. Men hoeft dan na de grote vakantie minder herhalingstijd in te lassen. Sociaal emotioneel is het ook voor deze groep belangrijk, omdat velen niet op vakantie gaan!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.