De fractie van D66 in de gemeenteraad wil een garantiefonds door de organisatie van lokale evenementen en ‘winterterrassen’. Daarover heeft zij schriftelijke vragen gesteld aan B&W.

Nu door de coronacrisis veel evenementen stil liggen, kan een garantiefonds helpen initiatiefnemers meer zekerheid te geven bij het voorbereiden van evenementen, vindt D66.

Economie

Raadslid Robert Zuidbroek zegt dat door het fonds de gemeente ondernemers maximaal ruimte geeft te ondernemen. Via een garantiesubsidie kan zij ondernemers stimuleren, vindt hij. “Op deze manier kunnen we de lokale economie weer op gang helpen.”

Het aangekondigde ‘Amstelveen in 24Hrs’ in september wordt mede gesubsidieerd door de gemeente, die ook de Tasty Trail begin mei faciliteert. Daarnaast kondigde het college onlangs een subsidie aan om bedrijfsinvesteringszones (BIZ) te steunen. D66 zegt te willen onderzoeken of een fonds een bredere basis kan bieden om projecten in gang te zetten.

Terrassen

De fractie zegt ook te kijken of andere manieren dan financiële middelen denkbaar zijn waarmee de gemeente ondernemers dit aankomende jaar kan helpen. Zij pleit bijvoorbeeld voor winterterrassen om in de volgende winter terrassen open te houden. D66 pleit ervoor ondernemers te helpen in het stimuleren van duurzame methodes voor het verwarmen van terrassen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.