Coalitiepartijen VVD en D66 dringen er bij hun fracties in de Tweede Kamer op aan sportkantines te behandelen als de rest van de horeca. In die sector mag men terrassen openen, maar bijvoorbeeld Brasserie 10 op de golfbaan Amsteldijk wordt als sportrestaurant beschouwd en mag niet open.

Dat is een gevolg van de Coronawet. De interpretatie daarvan ligt nu bij het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) in plaats van bij de Veiligheidsregio. En Amstelveen hoort bij de regio Amsterdam-Amstelland.

Sleutel

“Kortom de sleutel ligt in Den Haag. Daarom doen wij een beroep op onze fractie om dit aan te kaarten”, zegt wethouder Herbert Raat. Voor hem is dat de VVD-fractie, maar ook wethouder Floor Gordon van Economische Zaken is het met hem eens. Die hoort bij D66.

Overigens lag voorheen de vergunning afgifte bij de gemeente, maar in het geval van de horeca is dat wegens de Coronawetgeving veranderd.

Gordon zegt op een tweet geen enkele reden te zien om commerciële horeca bij een sportaccommodatie gesloten te houden. Zelf heeft de naar haar zeggen nooit op een golfbaan gestaan, maar wel op een terras gegeten.  “Ik maak me er hard voor dat dit kabinetsbesluit wordt herzien.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.