Van vrijdag 7 mei af (10.30 tot 11.30 uur) organiseert de Bibliotheek Amstelland samen met Stichting ‘Oud geleerd, Jong gedaan’ een vier online colleges voor 55-plussers. Het onderwerp dat centraal staat is ‘Nederlandse literatuurgeschiedenis’.

Tijdens deze reeks vertelt studentdocent Katja van Rooten over de Nederlandse literatuurgeschiedenis. Kosten voor leden van de bieb € 15 en voor niet-leden € 30. Kaartjes, die toegang leven tot alle vier de lessen (hoewel men niet verplicht is ze allemaal te bezoeken), zijn verkrijgbaar via: www.debibliotheekamstelland.nl.

Periodes

De colleges zijn onderverdeeld in verschillende periodes. In het eerste college wordt de literatuur in de Middeleeuwen besproken. Tijdens het tweede college gaat het over de literatuur uit 1500-1750, een roerige politieke tijd en dat zien we ook terug in de literatuur.

Het derde college gaat over de literatuur van 1750 tot 1900. In die tijd ontstond de roman en begonnen schrijvers zichzelf steeds meer centraal te zetten. Het laatste en vierde college behandelt de literatuur van de 1900 tot en nu en gaat over vernieuwingen en de toekomst van de literatuur.

De Bibliotheek Amstelland organiseert deze interactieve online collegereeks samen met Stichting Oud Geleerd Jong zodat generaties worden verbonden en kennis wordt gedeeld. De colleges zijn speciaal voor senioren die een cognitief uitdagende activiteit willen volgen.

Foto: Marcel Krijgsman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.