Rond de twintig mille deelde sportwethouder Rob Ellermeijer dinsdag uit bij zwembad De Meerkamp aan vertegenwoordigers van projecten. Dat vloeide voort uit het lokale sportakkoord, tot doel hebbend om mensen meer te laten bewegen.

Er is een landelijk sportakkoord en in het verlengde daarvan dus een plaatselijk. Omdat sport verbindt kwam er vijftig mille van het Rijk, maar voor de overheadkosten, om het werken van het lokale team mogelijk te maken, maakte de gemeente nog eens dertig mille vrij, vertelde Ellermeijer.

Goede invulling

Het plaatselijke sportakkoord voorziet in samenwerking van typisch op sport gerichte verenigingen en bedrijven met organisaties op het gebied van scholing, zorg en welzijn. “Daarmee wordt goed invulling gegeven aan het Amstelveense Sportakkoord”, zegt wethouder Rob Ellermeijer. Omdat ook AmstelveenSport uit is op beweging bij alle Amstelveners, was directeur Heleen van Ketwich Verschuur bij de uitreiking aanwezig. Net als Joris Soerland trouwens, de coördinator van de uitreiking en lid van het team dat het sportakkoord begeleidt.

Schakel en Buenting

De bedragen per project varieerden van € 1200 tot ruim € 4500. De ontvangers kwamen in ludieke en aan de betreffende sport gerelateerde voertuigen een voor een bij de wethouder langs om van hem symbolisch een cheque te krijgen. Hugo van der Kooij van de vereniging De Schakel voor mensen met een beperking kreeg bijvoorbeeld de cheque omdat die club is gaan samenwerken met sportschool Buenting (foto) in een street-danse programma. En basketbalvereniging MCBA ontving een cheque voor een 3×3 programma.

Hockey

De stichting Hockey voor Iedereen (HIC) maakte zijn naam eigenlijk waar met het programma ‘Hockey is voor iedereen’. De organisatie wil kinderen uit minimagezinnen de mogelijkheid bieden proeftrainingen hockey te volgen en uiteindelijk lid te worden van een vereniging.

Ook het project ‘Naschoolse MultiSport Plus’ kreeg subsidie voor gratis bijlessen gym voor kinderen die ondergemiddeld scoren op de MQ test, die motorische vaardigheden meet.

Er was ook een symbolische cheque voor ‘Meer bewegen voor ouderen‘ en Studio Capoeira kreeg een bedrag voor beweegclinics op scholen en een open dag in Amstelveen.

De eerste die een cheque kreeg was Bianca Raijmakers voor het Amstelveens Wandelplan, georganiseerd door Stichting Amstelland Zorg, AV Startbaan, GLI coaches, Participe en AmstelveenSport.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.