Het programma voor opvoedondersteuning Home-Start Amstelland van Humanitas kreeg de weer de internationale licentie voor drie jaar. Het is sinds 2009 actief in Amstelveen. Coördinator Vanessa Smit is in regio Amstelland het vertrouwde gezicht van Humanitas Home-Start. Zij wordt bijgestaan door een team van vrijwilligers.

Home-Start is een laagdrempelig, preventief programma dat opvoedondersteuning biedt aan zwangere vrouwen en gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0-15 jaar. Daarin getrainde vrijwilligers ondersteunen ouders die om hulp vragen thuis. Het doel is de opvoedcompetenties van ouders en hun netwerk vergroten.

Internationale licentie

Met de groei van zelfvertrouwen groeit volgens Humanitas de zelfredzaamheid van een gezin mee. Met het Home-Start programma wordt voorkomen dat kleine uitdagingen uitgroeien tot grote problemen, zegt de organisatie. Sinds 2014 biedt Home-Start ook gezinsondersteuning in Aalsmeer / Kudelstaart.

Home-Start is volgens Humanitas een internationaal en wetenschappelijk bewezen effectief programma. Het dient daarvoor aan strikte eisen te voldoen om een licentie te krijgen. Om deze licentie te behouden, worden Home-Start-locaties regelmatig kwalitatief beoordeeld door een visitatiecommissie. Onlangs heeft deze beoordeling weer plaatsgevonden. De commissie heeft het Home-Start-team uitgebreid bevraagd over werkwijze, ervaringen en effecten van het project. Daarbij werden allerlei documenten en relevante informatie ter inzage aangeboden. Naar aanleiding van deze gesprekken en de verstrekte informatie heeft de commissie besloten dat Home-Start Amstelland aan de voorwaarden voldoet en de maximale verlenging krijgt toegekend van drie jaar.

Trots

Vanessa Smit: “Deze prachtige beoordeling hadden wij nooit kunnen krijgen, zonder de geweldige inzet van al onze vrijwilligers. Door betrokkenheid bij de gezinnen, kunnen wij vanuit Home-Start veel betekenen voor (aanstaande) ouders en hun kinderen. Ik ben er trots op dat we deze kwalitatief hoogwaardige ondersteuning voor zoveel gezinnen een verschil kunnen uitmaken.”

Steuntje nodig?

Wie zelf een steuntje in de rug nodig hebt mag bellen met Vanessa Smit 06 2338 0634 of mailen naar: homestart.amstelveen@humanitas.nl

Foto: Vanessa Smit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.