Of iedere Amstelvener op 1 april maar de zogenoemde regenboogvlag wil uithangen, een soort vaandel van lhbti-gemeenschap. Die actie vragen de leden van de gemeenteraad, volgens Ilika Polderman (GroenLinks), Robert Zuidbroek (D66) en Esther Veenboer (PvdA).

Namens die drie waren er ook mondelinge vragen in de gemeenteraad. Onder meer aan B&W om zich te vergewissen dat op 1 april de regenboogvlag bij het raadhuis wordt gehesen. En dat er een brief naar de inwoners gaat en er veel publiciteit over komt.

Wethouder

Want op 1 april is het twintig jaar geleden dat het burgerlijk huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht werd open gesteld. Nederland was in 2001 het eerste land ter wereld dat het deed. Homoseksuele en lesbische paren konden van toen af officieel trouwen. Wethouder Marijn van Balleggooijen herinnerde daar woensdag aan. Hij zei dat 25 jaar geleden hij nog niet met zijn man kon trouwen, hoewel hij van hem hield.

COC

Om de mijlpaal te vieren roepen COC Nederland, de Amsterdamse welzijnsstichting SOOZ (Stichting Sociaal Ondernemend Opbouwwerk Zuid) en de Gay Krant burgers, bedrijven, instellingen en gemeenten op 1 april in Nederland massaal de regenboogvlag uit te hangen.

Amstelveen is volgens Ilika Polderman een regenboogstad. En inwoners moeten dat laten zien, zegt ze. Robert Zuidbroek: “Het is belangrijk zichtbaar deze dag te vieren dat een wereldwijde mijlpaal was voor de LHBT+ gemeenschap.”

En wie nog geen regenboogvlag in huis heeft, moet die nu snel volgens Esther Veenboer bestellen. Hoewel: “Elke andere manier om te laten zien dat je deze mijlpaal meeviert is natuurlijk ook prima,” zegt zij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.