Afgelopen Krokusvakantie deden kinderen mee aan de schilderworkshop van de zich tegenwoordig ook kunstenaar noemende marketeer Hans Breuker, georganiseerd door Jongerenwerk van de gemeente. Het doel was volgens de organisatoren jongeren in coronatijd afleiding en een uitlaatklep te bieden.

In de etalage van het Cobra Museum werden hun schilderijen en andere kunstwerken tentoon gesteld.

Lelijk

Volgens Breuker vonden jongeren het lastig op gang te komen in de workshop.  “In het begin ziet alles er lelijk uit, maar als je doorzet wordt het steeds mooier.”

Wethouder Frank Berkhout van Jeugd kwam ook even kijken. Hij zag een smiley van een zekere Baraa een constateerde dat die een tijdsbeeld weergaf. “Zo voelen we ons allemaal wel een beetje in deze tijd. Geweldig dat jongeren hun ideeën en gevoel omgezet hebben in kunst. Dan is het helemaal geweldig dat het Cobramuseum helpt om hen te laten schitteren.”

Volgens Berkhout is de gemeente van plan vaker te gaan samenwerken om jongeren op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met kunst en cultuur.

Plaatsvervangend directeur Stefan van Raay van het Cobra Museum zei daaraan graag mee te werken.  Hij stelt het museum beschikbaar voor een volgende workshop. De schilderijen van deze groep jonge kunstenaars zijn tot eind april te bewonderen in de etalage. In de meivakantie organiseert Jongerenwerk, naast sportactiviteiten, weer een kunstworkshop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.