Op 1 april, de datum waarop 20 jaar geleden waarop het burgerlijk huwelijk werd opengesteld voor mensen van hetzelfde geslacht, waait de regenboogvlag op en bij het raadhuis. Unaniem heeft de gemeenteraad dat woensdagavond besloten.

Het COC, e]de Amsterdamse stichting Sociaal Ondernemend Opbouwwerk Zuid (SOOZ) en de Gay Krant hadden burgers, bedrijven, instellingen en gemeenten daartoe opgeroepen. In Amstelveen gebeurt het op voorstel van de raadsleden Ilika Polderman (GroenLinks), Robert Zuidbroek (D66) en Ersther Veenboer (PvdA).

Vieren

De openstelling is in wezen nog maar kort geleden, zei Polderman. “Dat moet Amstelveen als regenboogstad natuurlijk vieren.” Zij drong aan op het daaraan zoveel mogelijk aandacht besteden als gemeente, zodat massaal die vlag wordt uitgehangen.

Een wegens corona beperkte groep raadsleden zal het hijsen van de vlag bijwonen. Wethouder Marijn van Ballegooijen was het grondig met het stilstaan bij de openstelling voor het huwelijk voor mensen van het hetzelfde geslacht eens. “Met mijn man kon ik 25 jaar geleden, hoewel ik van hem hield, nog niet trouwen”, zei hij. Van Ballegooijen vond dat het nu mogelijk is geworden een duidelijke verbetering voor de LHBTI-gemeenschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.