Door meer samenwerking tussen de ontvangers moet het ‘maatschappelijk effect’ van gemeentelijke subsidies worden vergroot. Dat zeggen raadsleden Jacqueline Höcker (van Lijst Höcker) en PvdA-fractievoorzitter Esther Veenboer in een motie die zij woensdagavond in de gemeenteraad indienen.

Hun mening sluit overigens aan op een rapport van de Rekenkamercommissie uit de gemeenteraad, waarin was te lezen dat de ambities van de gemeente wel wat omhoog mag bij een goed op orde zijnde subsidieverstrekking.

Zinnig

De Rekenkamercommissie, die onderzoekt of het gemeentelijke geld wel zinnig wordt besteed, pleitte ook voor meer samenwerking van de subsidie ontvangende organisaties. Eigenlijk zeg de motie dat met de aanbevelingen van de Rekenkamer nu moet gaan uitvoeren. In de praktijk bleken volgens de Rekenkamer de gemeentelijke doelen op het beleidsterrein waarvoor de subsidie wordt verstrekt voor de ontvanger daarvan niet altijd duidelijk.

Het effect van de verstrekte subsidies moet beter worden, vindt Höcker. “Samenwerking en verbinding tussen subsidieontvangers zorgt voor een groter draagvlak om het maatschappelijk effect breed neer te zetten. De praktijk leert ons dat instellingen en organisaties meer en meer bereid zijn om samen te werken.”

Ambitieniveau

Esther Veenboer zegt het fijn te vinden dat de rekenkamer constateerde dat uit gemeenschapsgeld verstrekt subsidiebeleid in Amstelveen op zich in orde is, maar wijst ook op de wens meet ambitie te hebben bij de subsidie verstrekking.  De gemeente kan volgens haar meer regie voeren om verschillende subsidieontvangers te verbinden. “Met deze motie willen we juist dat ambitieniveau kracht bij zetten. Zodat Amstelveen haar hoge niveau van dienstverlening voor onze inwoners waar kan blijven maken en Amstelveners nog beter bediend kunnen worden”’.

Foto van Jacqueline Höcker

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.