Op 13 maart 2020 moesten bijna alle theaters ter wereld hun deuren sluiten vanwege corona. Eén jaar later werd in Nederland, en in meer dan 30 landen wereldwijd, waaronder Schouwburg Amstelveen, op dezelfde datum de voorstelling ‘Wit Konijn Rood Konijn’ gespeeld om stil te staan bij die wereldwijde lockdown. 

In theaters over de hele wereld, van Argentinië tot Australië en van India tot Nederland, gingen acteurs tegelijkertijd het toneel op.

 Pierre Bokma

De voorstelling uit Schouwburg Amstelveen met Pierre Bokma trok veel kijkers. Zo’n 10.000 kijkers stemden afgelopen zaterdag af op de livestream van Wit Konijn Rood Konijn. De technische realisatie en regie was in handen van de technici van het theater zelf.

De reacties van de bezoekers op de voorstelling waren uitermate enthousiast. “Het theater wordt duidelijk gemist”, zegt Quirine Muntz van de schouwburg. “Natuurlijk hopen we er snel weer ‘live’ te kunnen zijn maar het was fijn om weer even een voorstelling aan te kunnen bieden aan het publiek, al was het dan online.” De voorstelling was gratis via YouTube te bekijken met de mogelijkheid een bedrag te doneren.

Vanaf 1 april hoopt de schouwburg weer live voorstellingen en films te kunnen vertonen. Er wordt daar dan ook uitgekeken naar de persconferentie van o.a. Mark Rutte, volgende week. Op www.schouwburgamstelveen.nl is nu al een deel van de programmering van het voorjaar en najaar te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.