Omdat de vergaderingen daarvan nog net openbaar zijn, heeft Cor Tolkamp een aanvraag ingediend om op 6 april bij het Presidium in te spreken. De SP wilde eerder in een raadscommissie vragen of er een gemeentelijke procedure bestaat om openbare meetings toch achter gesloten deuren te houden. Maar zij mocht dat niet vragen, omdat de griffie oordeelde dat zij daarmee naar het Presidium (de fractievoorzitters) moest.

Tolkamp mocht ook niet inspreken in de raadscommissie Burgers en Samenleving omdat hij dat in oktober al had gedaan. Men kan volgens de griffie maar één keer inspreken over een onderwerp.

 Recht

Dat onderwerp was het naar zijn mening geschonden recht op bijstand en onheuse bejegening van hem door ambtenaren. “De volgende middag bleek de mondelinge bijdrage van meneer Tolkamp te zijn verwijderd van de website, zonder overleg met hem”, meldde Wim Roode van de SP.

Dat Tolkamp nu in het nog openbare Presidium mag inspreken over de kwestie lijkt zeer de vraag. Burgers worden daar geweerd. Het was eerder amstelveenblog.nl al opgevallen dat talloze openbare vergaderingen nergens worden aangekondigd, zodat die voor burgers, waaronder journalisten, geheim blijven. Zo wil de gemeente het blijkbaar graag houden.

Toen amstelveenblog.nl de openbaarheid van Presidium en Agendacommissie ontdekte, werd razendsnel door de griffie voorgesteld de betreffende verordening te veranderen, zodat in het vervolg als vanouds achter gesloten deuren kan worden vergaderd.

Transcriptie

Volgens de SP vernam de inspreker Tolkamp van de griffie der gemeenteraad dat het besluit zijn bijdrage te verwijderen is genomen door de voorzitter van de commissievergadering en de griffier. De aanleiding zou beschermen van privacy zijn, terwijl de bijdrage mindeling in het openbaar was geleverd. “Ook is de transcriptie van de bijdrage van meneer Tolkamp nooit op Ibabs geplaatst”’, zegt Roode. Tot heden is volgens haar de bijdrage niet terug geplaatst.

1 REACTIE

  1. Wij kiezen de gemeenteraad en daar komen dan een aantal wethouders uit voort, dan luisteren die vervolgens niet naar de inwoners, om vier jaar later weer te komen vertellen wat ze allemaal voor ons gaan doen, dan kiezen wij weer een gemeenteraad etc. etc.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.