Terwijl zij al maanden wegens corona online onderwijs krijgen, moeten de leerlingen van groep 8 op de basisschool toch kiezen voor het bij passende vervolgonderwijs, realiseert onderwijs- en jeugdwethouder Frank Berkhout zich. Maar volgens hem zijn op de diverse middelbare scholen in Amstelveen eigenlijk alle opleidingen voorhanden. Maar zijn eigen dochter moet nu ook één van kiezen.

Hij wenst hen overigens succes bij het kiezen van de juiste vervolgschool, waarvoor zij zich komende week moeten inschrijven. Hoe kiezen zij als zij door het online-debacle niet de sfeer op de nieuwe school hebben geproefd, vraagt hij zich het probleem ziende af.

Breed

Maar volgens hem is het Amstelveense onderwijsaanbod breed. Leerlingen kunnen kiezen voor veel extra’s op diverse middelbare scholen. Zo is er tweetalig onderwijs of een Technasium. “Eigenlijk heeft iedere school wel een unieke stroming”, denkt de wethouder. “Wat de scholieren ook kiezen, zij komen op een goede school terecht in Amstelveen.”

Berkhouts eigen dochter moet ook kiezen. “Die heeft bijvoorbeeld gekeken naar welke school lessen geeft die het beste aansluiten bij haar hobby’s. Als ouder vind ik het best spannend dit proces voor het eerst mee te maken. Je wilt toch dat je kind straks goed tot haar recht komt en met plezier naar school gaat.”

Brugklas

Zoals eerder bericht, starten dit nieuwe schooljaar KKC en Panta Rhei samen een nieuwe brugklas voor wie het advies mavo / havo kreeg. “Met dit initiatief wordt het onderwijsaanbod in Amstelveen verder uitgebreid”, zegt Berkhout. “De leerlingen die daarvan gebruik maken, starten op Panta Rhei, waar docenten van het KKC les geven in Frans en de kernvakken. Haalt een leerling vervolgens na het eerste of tweede jaar het havoniveau, dan kan deze drempelloos doorstromen naar de havo op het KKC.”

Rookvrij

Intussen zijn de scholieren Anna en Saskia van de Michiel de Ruyterschool al een jaar de ambassadeurs van een rookvrije generatie. Daarvoor voeren zij zelf een campagne om andere scholieren op de gevaren van roken te wijzen. Zij werken bijvoorbeeld mee aan de actie werken ze mee aan een ‘rookvrije generatie’ van de Hartstichting, het Longfonds en KWF. De meiden komen in aanmerking voor een echte rookvrije generatie award. Tot 7 maart kan er op Anna en Saskia gestemd worden op https://rookvrijegeneratie.nl/awards/#personen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.