Het tv-programma ‘Lubach op zondag’ tegensprekend heeft de gemeente maandag gezegd dat zij geen kosten in rekening bracht voor het weglakken van informatie uit documenten. Bewoners van het Oude Dorp hadden een verzoek ingediend krachtens de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB), maar moesten daarvoor € 1600 wegens printkosten betalen. De stukken waren 4600 pagina’s.

Dat geld was dus niet bestemd voor weglakken, zegt de gemeente. Lubach, die zich baseerde op een artikel in het Amstelveens Nieuwsblad,  noemde ook een bedrag  € 3200. Maar waar dat bedrag vandaan komt, zegt de gemeente niet te weten. De lokale partij bbA openbaarde het, maar dat was ook niet waar volgens de gemeente.

 80 euro

In plaats van het honoreren van de aanvraag, ging de gemeente met de bewonersgroep in gesprek, waarna er van de 4600 á 1600 euro maar een bedrag van 80 euro voor minder stukken over bleef. Overigens lieten de aanvragers nog niet weten of zij de kosten, op basis van een legesverordening, willen betalen, en of zij doorgaan met hun WOB-procedure, meldt de gemeente.

5 REACTIES

  1. De gemeente Amstelveen zou de gemeente Amstelveen niet zijn om onmiddelijk in de ontkenning te gaan. Dat ze zelf ook de ironie niet snapt van de opmerking ‘geld voor weglakken’…..Dat het wel degelijk om 1600 euro gaat (uit coulance heeft de gemeente het naar 80 euro teruggebracht door de aangragers slechts een beperkt deel te laten aanvragen) en wel degelijke onderdelen weg te lakken (de door lubach aangehaale en in de wet genoemde persoonlijke beleidsopvattingen en de persoonsgegevens) moeten we volgens de gemeente maar anders zien…

    arjen lubach zat er niet zover naast met andere woorden

  2. Elders is inmiddels te lezen dat de gemeente vanwege verouderde software de gevraagde stukken niet digitaal kon bewerken. Dus zouden de stukken geprint moeten worden, vervolgens (weg)gelakt en vervolgens weer gescand. En dát zou minimaal 1600 euro kosten.

    Dat is toch effe een ander verhaal dan de gemeente ons op de mouw wilde spelden.

  3. De NPO zou vaker aandacht moeten schenken aan Amstelveen, want de kloof tussen enerzijds politiek, bestuur en ambtenaren en anderzijds de burgers is veel te groot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.