Er zijn ook in Amstelveen dringend nieuwe pleegouders nodig. De landelijke campagne Openjewereldnu.nl van Pleegzorg Nederland wil meer mensen daarvoor of een andere vorm van gezinsondersteuning interesseren.

“Kinderen verdienen een goede en veilige plek ook als ze tijdelijk of langdurig niet thuis kunnen wonen”, zegt wethouder (Jeugd) Frank Berkhout.  “Als pleegouder kun jij het verschil maken voor een kind.”

Test

Op de regionale campagnepagina van openjewereld.nu kan een test gedaan worden om te kijken of pleegzorg voor inwoners is en welk kind het beste bij hen past. Pleegouder kan men namelijk op verschillende manieren zijn. Er zijn namelijk verschillende gezinsvormen. Men kan bijvoorbeeld ook parttime of fulltime een lichtere vormen van gezinsondersteuning, bijvoorbeeld als Buurtgezin, bieden.

Wie wil weten hoe hij of zij iets voor een kind van een ander kan betekenen, wordt aangeraden zich voor informatiebijeenkomst aan te melden. Dat kan hier: direct aanmelden. Tijdens die sessie zijn ook ervaren pleegouders aanwezig. Uiteraard is er alle gelegenheid vragen te stellen. Deelname aan een informatiebijeenkomst is altijd geheel vrijblijvend. In verband met de Coronamaatregelen zijn alle bijeenkomsten momenteel online.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.