Unaniem nam de gemeenteraad woensdag een motie aan van GroenLinks, waarin gepleit wordt voor een onderzoek naar erfpacht van in eigendom van de gemeente zijnde grond, die de woningen in Amstelveen op korte termijn goedkoper zou maken.  Er zou sprake zijn van een duokoop-constructie, waarbij alleen de woning wordt gekocht en nog niet de grond.

De kwestie kwam aan de orde bij de behandeling van de nota grondbeleid. Die voorziet onder meer in een mandaat aan B&W. Die kunnen over zogenoemde ‘kleine projecten’ zelf beslissen tot een bedrag van € 100.000.  Een amendement van SP en GroenLinks, waarin werd gepleit voor het schrappen van dat mandaat, is door de rest van de gemeenteraad verworpen. Een politiek besluit moet door de gemeenteraad ingekaderd worden, zij raadslid Patrick Adriaans van de SP. Hij voelde er niets voor zonder kaders te delegeren.

Starters

De motie van GroenLinks was overigens mede ingediend door bbA en AVA. GroenLinks-raadslid Aouni zag in haar voorstel een kans voor starters op de woningmarkt een betaalbaar huis te kopen en daarvoor een hypotheek te bemachtigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.