Op zaterdag 6 maart (11.00 tot 11.40 uur) speelt Ton Meijer in de Bibliotheek Amstelland de nieuwe online theatervoorstelling ‘Coco kan het’. Die is gebaseerd op het gelijknamige Prentenboek van het jaar, geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen. De voorstelling is speciaal gemaakt voor de Nationale Voorleesdagen 2021.

De voorstelling gaat erover dat alle babyvogels voor het eerst vliegen, maar alleen Coco niet durft. Haar eigen Mama gooit Coco zo uit de boom.

 Muziek

Ton Meijer is een allround acteur en in zijn voorstellingen zit altijd klassieke muziek en een boek. Door zijn jarenlange ervaring als dramadocent, theatermaker en speler heeft hij een eigen, vrije speelstijl ontwikkeld. Niets hoeft, veel mag. Hij weet verhalen over te brengen op jong en oud publiek.

De voorstelling in de bieb is via een livestream te zien en is geschikt voor kinderen van 2+. Leden van de Bibliotheek Amstelland betalen €5 en niet-leden €10 voor een kaartje. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar en aanmelden kan t/m zondag 28 februari.

Kijk voor meer informatie over deze theatervoorstelling en de kaartverkoop op: www.debibliotheekamstelland.nl

Voorleeskampioenen

Op woensdag 17 februari 2021 organiseerde de Bibliotheek Amstelland de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. De leeswedstrijd werd dit jaar voor de 28e keer gehouden. Wegens de maatregelen rondom Covid-19 werd de wedstrijd online gehouden.

De deelnemers zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8 en wonnen op hun basisschool de voorleeswedstrijd. Ze zijn dan ook allemaal in het bezit van de titel ‘Voorleeskampioen van de school’. Zij vertegenwoordigen 18 verschillende basisscholen uit de regio Amstelland (Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer, Kudelstaart, Nes a/d Amstel) en lazen een fragment voor uit een zelfgekozen jeugdboek.

Kwartfinales

De voorleeskampioenen streden om een plek in een van de zes kwartfinales. Wie door ging naar die volgende ronde, bepaalde een jury, bestaande uit Ada Ruiter van Boekhandel Libris Venstra, Marloes Smit van Amstelkids en Anton Furnée van de Bibliotheek Amstelland, tevens juryvoorzitter. Er werd gelet op voorbereiding, stemgebruik, tempo, verstaanbaarheid, emoties, contact met het (digitale) publiek, maar ook de keuze van het fragment. De twee winnaars van deze voorronde zijn geworden:

– Gaby Sheinman van basisschool Michiel de Ruyter. Zij las voor uit het boek Ontzettend irritant van Andy Griffiths.

-Ilias El-Massouidi van Basisschool de Cirkel.  Hij las voor uit het boek Operatie zeer ernstige ramp van Tosca Menten.

Zij strijden nu verder voor de titel van Nationaal Kampioen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.