Boven het water was het toch wel koud, zeiden de zwemmers. Dan liever er in dus. Vanmorgen (woensdag) werd het verwarmde buitenbad van de Meerkamp in gebruik genomen. Dat is het elfde in den lande. “Fantastisch”, noemde sportwethouder Rob Ellermeijer het, toen hij de eerste banenzwemmers zag van de vele tientallen die in de loop van de dag nog zouden komen.

Het begon allemaal met vragen van Wil Roode van de SP. Die had het open buitenbad bij het Mirandabad gezien. Kan dat ook net in Amstelveen, vroeg zij zich af.

Onderhoud

De wethouder vond het eigenlijk een goed idee, directeur Heleen van Ketwich Verschuur van AmstelveenSport ook, maar de gemeente moest dan wel de portemonnee trekken. Het bleek € 15.000 aan voorbereidende kosten (onder meer verwarming van het water) te kosten. “Maar we moeten het natuurlijk ook onderhouden”, zei Ellermeijer. “Dat kost ongeveer vier mille oer week.”

Historisch

In het gastenboek lieten de banenzwemmers met kreten als “Dit is historisch” en “Heerlijk om weer te zwemmen” weten hoe blij ze waren dat ze weer konden zwemmen, meldt De Meerkamp.

Ook voor directeur Heleen van Ketwich Verschuur was de opening een bijzonder moment. “Een buitenbad dat opent in de winter. Grote dank aan de gemeente die dit financieel mogelijk heeft gemaakt”. Het is wel de bedoeling dat men zich van tevoren opgeeft. Men mag maximaal 55 minuten in het water blijven en daar alleen in banen zwemmen, wegens corona.

Terwijl de eerste enthousiaste zwemmers hun baantjes trokken werd de live podcast Plons! van Sylvia Bakker van de vereniging Flevoparkbad opgenomen. Met de stemmen van Rob Ellermeijer, Wil Roode en Heleen van Ketwich Verschuur rond de tafel (foto). De podcast is terug te luisteren op: https://podcastluisteren.nl/pod/Plons-De-Zwempodcast.

Voor meer informatie en reserveringen: info@meerkamp.nl of 088-8585185

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.