Wat stemgebruik, humor en het zorgen voor interactie betreft, kunnen de tot digitaal onderwijs veroordeelde docenten wel iets leren. Dat vonden althans de leerlingen zelf en ook oud-leerling van het KKC Hanwe, inmiddels een der succesvolle vloggers. Op kosten van de gemeente mag de Youtube-ster de leraren les komen geven.

Daarover gaat wat Hanwe de leerkrachten heeft te vertellen. “In gesprek met leerlingen vraag ik vaak hoe het thuisonderwijs bevalt en wat ze vinden van de manier waarop hun leraar digitaal lesgeeft”, zegt wethouder Frank Berkhout (Onderwijs).

Tips

De leerlingen vonden volgens hem het thuisonderwijs doorgaans wel goed, maar zij hadden wel enkele tips voor de leerkrachten. “Want hoe hou je digitaal de aandacht vast en maak je een les aantrekkelijker? Dat vonden wij zo’n goed idee dat we Hanwe hebben gevraagd om te helpen.”

Als vlogger is Hanwe gewend interessant te blijven en de aandacht vast te houden van zijn volgers, zegt Berkhout. Leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs hebben inmiddels de digitale les van Hanwe ontvangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.