De gemeente laat een onderzoek over haar communicatie uitvoeren door bureau MarketResponse. Burgers die lid zijn van een panel mogen o.a. antwoord geven op de vraag hoe zij willen worden geïnformeerd en of zij de nu bestaande manier van communicatie van de gemeente met haar inwoners wel juist vinden.

De panelleden kunnen zeggen hoe zij willen worden geïnformeerd. Dat kan tegenwoordig op vele manieren, zoals via social media, de gemeentelijke website, reclameborden, een brief van de gemeente, talloze andere digitale media van de gemeente, een uitzending van de gemeenteraad en folders. Als media worden alleen het lokale huis-aan-huis blad en Amstelveenz, waarmee de gemeente kennelijk een speciale relatie heeft. Of men daarin informatie wil zien.

Totaal niet

Men kan verder op een kennelijk voor meer gemeenten gebruikte online pagina waarover men geïnformeerd wil worden, bijvoorbeeld over de werkzaamheden aan de weg van de gemeente, cultuur of de bijeenkomsten van de gemeenteraad. Ook kan men aangeven of men totaal niet geïnformeerd wil worden door de gemeente.

De gemeente wil ook weten of men alleenstaand of samenwonend is (over huwelijk wordt overigens niet gesproken) en kinderen heeft. Talloze vragen worden gesteld over het karakter van de inwoners.

8 COMMENTS

 1. “Talloze vragen worden gesteld over het karakter van de inwoners”.
  Dat vond ik nou ook en daar hebben ze geen bal mee te maken, dus ik heb deze enquête niet afgemaakt, want dat schoot me in mijn verkeerde keelgat. Dat is privé.

  • En wij zeggen het nog hardop! De meesten zeggen niets en doen het gewoon. En voor dit soort bagger betaalt de gemeente dan geld.

 2. https://www.amstelveensnieuwsblad.nl/lokaal/overig/668758/reactie-gemeente-op-zondag-met-lubach-amstelveen-bracht-geen-we

  De gemeente Amstelveen zou de gemeente Amstelveen niet zijn om onmiddelijk in de ontkenning te gaan. Dat het wel degelijk om 1600 euro gaat (uit coulance heeft de gemeente het naar 80 euro teruggebracht door de aangragers slechts een beperkt deel te laten aanvragen) en wel degelijke onderdelen worden weggelakt (de door lubach genoemde persoonlijke beleidsopvattingen en de persoonsgegevens) moeten we volgens de gemeente maar anders zien…

  arjen lubach zat er niet zover naast mAw

  • Misschien dat een van de bewoners van het oude dorp ons hier kan bijpraten over wat er volgens hen hieromtrent precies gezegd en geschreven is. Ben wel benieuwd eigenlijk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.