De afvalinzameling door de gemeente heeft zwaar geleden onder de vorst van de laatste dagen. “Het extreme weer heeft de afvalinzameling in bemoeilijkt”, geeft zij toe.

Maar sneeuw en gladheid speelden Team Afvalbeheer van de gemeente parten. Zij organiseert wel inhaalacties, maar ook die worden door het weer bemoeilijkt. Maandag werden in het buitengebied de minicontainers papier geleegd. Dat zou volgens de afvalkalender een week eerder gebeuren. Woensdag  (17 februari) staat een inhaalactie voor het inzamelen van PMD (plastic, blikjes en drinkkartonnen) in die straten op de planning. Ook dat zou eerder gebeuren.

Weer buiten zetten

Aan inwoners van wie de minicontainer door weersomstandigheden niet is geleegd, vraagt de gemeente deze weer bij hun huis te zetten en die op de volgende afvalinzameldag (volgens de afvalkalender) opnieuw aan de straat te zetten. Is de minicontainer vol dan kunnen inwoners ondergrondse papier en PMD containers in de buurt, bij winkelcentra of de containers op het afvalbrengstation gebruiken.

Laatste nieuws

Het laatste nieuws over afvalinzameling vindt men op de homepage van www.amstelveen.nl of de update over dienstverlening  afvalinzameling via amstelveen.nl/afval. Nog handiger is om de AfvalWijzer app te downloaden. Dan krijgen inwoners snel het meest actuele nieuws over afvalinzameling via hun smartphone of tablet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.