De regionale Vrijwilligerscentrale, tegenwoordig zich in Amstelveen presenterend als ‘Amstelveenvoorelkaar’, zoekt vrijwilligers om boodschappen voor iemand te dien en voor ‘praatcontact’ of om met een cliënt te gaan wandelen.

In het aankomend voorjaar is de centrale ook blij met nieuwe vrijwilligers die wat tuinwerkzaamheden willen doen, zegt de organisatie.

Risicogroep

Zolang de Coronaperiode duurt, zal het contact vaak buiten plaatsvinden of bijvoorbeeld per telefoon. Ook 70-plussers en andere mensen in de risicogroep kunnen zich dus aanmelden als vrijwilliger.

Ook zoekt de organisatie naar meer gespecialiseerde vrijwilligers, met ervaring op het gebied van zorg en welzijn. Met nieuwe vrijwilligers voert de organisatie een (telefonisch) kennismakingsgesprek, waarin zij hun mogelijkheden kunnen aangeven. De centrale geeft verder richtlijnen om besmetting met het Coronavirus te voorkomen. Benzinekosten kunnen worden vergoed.

Wie vrijwilliger wil worden wordt geacht ’s ochtends te bellen met de centrale  020-6413333. Of een mailtje te sturen naar team@amstelveenvoorelkaar.nl .

Zie ook: www.Amstelveenvoorelkaar.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.