Fractievoorzitter Martin Kortekaas van GroenLinks wil wel eens weten wat al die externe bureaus de gemeente nou kosten. Over de bedragen die daarmee gemoeid zijn, werd in de gemeenteraad trouwens al eerder geklaagd, maar Kortekaas stelt nu schriftelijke vragen aan B&W naar aanleiding het feit dat wethouder Herbert Raat va Financiën liefst die in moties gevraagde onderzoeken wil beperken.

Zijn zorg over die kosten had Raat niet via de media aan de raad moeten voorleggen, maar gewoon bij het indienen van de moties, vindt Kortekaas.

Overdrijving

Hij denkt trouwens zelf dat bij het op geld letten B&W eerder zouden kunnen kijken naar de uit de hand lopende communicatiekosten van het college en de enorme bedragen die naar externe juridische bureaus gaan.

Herbert Raat overdrijft, meent hij verder. De wethouder heeft het namelijk over vijftig in moties gevraagde onderzoeken á € 10.000 per stuk, wat zou uitkomen op een half miljoen per jaar. Maar Kortekaas komt over vorig jaar niet verder dan een totaal van 44 moties, waarvan in minder dan de helft om onderzoek wordt gevraagd, wat vaak door gemeenteambtenaren zelf is uit te voeren. Het is volgens hem dan ook de vraag of er wel tien mille per onderzoek wordt uitgegeven. Tenzij natuurlijk de inhuur van externe bureaus een vermogen vergt. Dat was hooguit in zeven gevallen nodig, meent Kortekaas. Of zijn het er meer, wil hij weten. “Welke onderzoeken heeft het college hiervoor extern uitgezet en welk budget is hiermee per onderzoek gemoeid?” vraagt hij. En ook wat de totale kosten vorig jaar zijn geweest van externe bureaus. “Graag met een uitsplitsing die inzicht geeft in de aard van de opdrachten en onderzoeken en adviezen.”

Kortekaas wil ook weten wat vorig jaar aan juridische externe bureaus voor adviezen en bijstand is uitgegeven. En hetzelfde vraagt hij over de externe kosten van communicatie. “Welk deel is daarbij toe te rekenen aan uitgaven van het college ten behoeve van publiciteit, persberichten en al dan niet betaalde artikelen in de media?” wil hij weten.

10 REACTIES

  1. Johan, wat een gigantische foto van Martin Kortekaas! Misschien even editen?
    Trouwens Kortekaas heeft gelijk om de publiciteitsbalon van de wethouder die zich nu met zijn controlerend orgaan meent te bemoeien, door te prikken!

  2. Raat komt hiermee weg, net als Rutte. Onderzoek eens wat die bunker gaat kosten en hoeveel de juridische procedures hebben gekost om die dure en zinloze restauratie door te drukken tegen het verzet van omwonenden?

      • Nou Johan, dat hele gedoe rondom die stomme bunker was van beide partijen buigen of barsten. Kortom een zielige vertoning die de koldersop niet waard was. Gewoon wat opgeblazen ego’s die koste wat kost gelijk wilden krijgen. En waarom? Men weet nog niet hoe men aan het geheel een invulling wil geven. Daarvoor heeft men maar een soort commissie in het leven geroepen. Kost ook niets zeker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.