Ook in Amstelveen dreigen vanavond (dinsdag) rellen te ontstaan, zoals in andere gemeenten. De gemeente ontving volgens burgemeester Tjapko Poppens signalen van een oproep daartoe, onder neer via sociale media. Ā 

De gemeente neemt dat bericht serieus en bereidt zich samen met de politie voor om mogelijke ongeregeldheden te voorkomen, zegt Poppens in een brief aan de gemeenteraad. ā€œOok in andere gemeenten in de regio gaan geruchten over rellen.ā€

Vinger aan de pols

In verband met de signalen, alsmede recente gebeurtenissen in het land, zijn de gemeente en politie extra alert. ā€œZij houden een vinger aan de pols via monotoring van signalen uit de samenleving en social mediaā€, schrijft de burgemeester.

Wijkagenten en gemeentelijke handhavers zijn in gesprek met winkeliers en inwoners. Poppens: ā€œIk heb vandaag overlegd met de driehoek over verschillende scenarioā€™s. Op dit moment is er geen indicatie vanuit politie of gemeente dat op voorhand inzet van bestuurlijke noodmaatregelen nodig is. Ik sta voortdurend in contact met de politie en het Openbaar Ministerie om onmiddellijk op actuele ontwikkelingen te kunnen inspelen.ā€

Hij zegt de gemeenteraad op de hoogte te houden van de ontwikkelingen, mocht de situatie daar aanleiding toe geven.

4 REACTIES

  1. Wat een gezeur over die relletjes. Het gaat de hele dag nergens anders over. Hijgerige journalisten die achter elke puber aan rennen na 9 uur in de hoop dat hij weer wat idioots zegt of doet. Vermeldt het gewoon kort en zakelijk om copy gedrag te vermijden. Men brengt zo labiele types enkel maar op ideeen.

  2. Inderdaad interessant hoe er opeens overal zogenaamd geweld is. De avondklok is overheidsgeweld. Dat mensen gaan terugduwen is niet zo raar. Oorzaak en gevolg heet dat. Dingen stuk maken moet niet, dus de overheid moet de mensen niet stuk maken door ze op te sluiten.

    • Ik sta volledig achter het beleid van de regering. Men probeert hier Engelse toestanden te voorkomen. Dat daar natuurlijk ook fouten bij worden gemaakt is logisch bij dit nieuwe fenomeen. Maar dat zul jij als wappie pur sang natuurlijk altijd blijven ontkennen.

  3. Wappie? Wat betekent dat eigenlijk? En dan vooral pur sang.
    Dit heet demoniseren, tenminste dat denk ik, want ik weet niet wat een Wappie pur sang is / betekent maar het klinkt niet goed? In andere tijden liepen ook veel mensen achter de leiders aan, de historie zal hier over schrijven. Maar, dat hangt natuurlijk wel af van de winnaar, want die schrijft de geschiedenis…..De avondklok is onzin. Over de andere corona maatregelen zullen we het maar niet hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.