Pas over ruim een jaar komt er volgens de planning betaald parkeren (met vergunning voor de bewoners) in Kronenburg. Dat blijkt uit een voorstel dat B&W aan de gemeenteraad willen voorleggen. De gefaseerde invoering ervan (eerder zijn het Oude Dorp, een deel van Keizer Karelpark Oost en West, Randwijck en een deel aan de beurt) gebaseerd op een meting van de parkeerdruk in oktober, zodat de invloed van Covid19 er in kon worden meegenomen.

Die meting vond in heel Amstelveen plaats.  In de ‘notitie invoering betaald parkeren met vergunning 2021’, die aan de gemeenteraad voor voorgelegd, staan de resultaten van de parkeerdrukmetingen.

Leefbaarheid

B&W zeggen dat het omwille van het waarborgen van  ‘leefbaarheid, veiligheid en bereikbaarheid van woonwijken’  wenselijk is dat de gemeenteraad instemt met hun voorstel van juni af betaald parkeren met vergunning gefaseerd in te voeren in wijken die een hoge parkeerdruk. Die druk is dus gebaseerd op een meting in de coronacrisis.

Na de invoering van betaald parkeren met vergunning in de gebieden waar de druk volgens de gemeente hoog is wordt na Corona zal een nieuwe parkeerdrukmeting uitgevoerd om de eventuele ontstane verplaatsing van de parkeerproblematiekinzichtelijk te maken. Mogelijk worden dan aan de raad nieuwe oplossingen voorgesteld.

Voorafgaand aan de invoering betaald parkeren moet door het College B&W het ‘aanwijzingsbesluit parkeerbelastingen’ en de ‘beleidsregels aanvragen en afgifte parkeervergunningen’ vastgesteld worden.

Tarieven

Alle bewoners met een of twee auto’s en ondernemers in een betaald parkeergebied met vergunning kunnen bij de gemeente een parkeervergunning afnemen. De eerste bewonersvergunning kost €40 per jaar, de tweede  €80. Ondernemers betalen €120 per jaar. Voor mantelzorgers is er een speciale vergunning (twee kentekens tegelijk activeren) voor €40 per jaar.

In Randwijck (gebied 16) en een deel van Elsrijk (gebied 16) gaat men maandag t/m vrijdag van 09.00-18.00 uur €1,05 per uur betalen (maximaal twee uur). Voor het bezoek van bewoners geldt maximaal 12 uur parkeren voor €0,25 per uur (te benoemen als gebied 16), mits men een bezoekersvergunning heeft. Dat is ook in Keizer Karelpark West het tarief.

Ineen deel van Keizer Karelpark Oost (gebied 33), dus bij het Stadshart, geldt van maandag t/m zaterdag van 09.00-20.00 uur, op donderdagavond tot 21.00 uur en op zondag van 12.00-18.00 uur het zogenaamde schriktarief. Men betaalt dan € 16 en mag daar zijn voertuig maximaal vier uur laten staan.  Ook daar is het voor bezoek van bewoners € 0.25 per uur.

Bavincklaan

Voor Kronenburg zal in overleg met de betrokkenen het juiste regime gekozen gaan worden, zegt de gemeente. Dit gebied bestaat uit hoofdzakelijk bedrijven/ondernemingen en daarom is volgens de gemeente een parkeerregime als een woonwijk mogelijk niet goed toe te passen. “Ook moet goed gekeken worden naar het grote parkeerterrein aan de Bavincklaan, zodat voorkomen wordt dat dit parkeerterrein grotendeels leeg zal komen te staan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.