Het is nu ook in Amstelveen mogelijk een zogenaamde Swapfiets op basis van een abonnement te huren. Maar daarvoor moet men wel naar winkels in Amsterdam gaan:  Roeterstraat 17, Bilderdijkstraat 57 en Stadionplein 26. Maar men kan ook via de website of app een afspraak maken om de fiets thuis te laten bezorgen.  

De huurfiets kost € 16,50 (type Original) of € 19,50 (De Luxe) per maand. Wie een elektrische fiets wil betaalt daarvoor € 75 (Power 7). Los daarvan wordt eenmalig € 15 in rekening gebracht, als men althans per maand wil kunnen opzeggen.

Blauwe band

Tekent men een contract voor minimaal zes maanden, dan vervalt het eenmalige bedrag en kan men pas na een half jaar opzeggen. De huurfietsen zijn herkenbaar aan de blauwe voorband en als er een kapot is, repareren zij die aan huis of er komt een nieuwe fiets.

In diverse steden en de omgeving daarvan in Europa neemt de vraag naar de fiets volgens het bedrijf toe. In grote steden is de Power 7, het nieuwe model e-bike, al een populaire keuze voor gezinnen of inwoners die langere afstanden af moeten leggen tussen kantoor, afspraken en thuis. Voor scholieren die op zoek zijn naar een nieuwe omafiets is de Swapfiets Original er.

200.000 leden

Met de uitbreiding naar Amstelveen is Swapfiets nu beschikbaar in meer dan 50 steden in Nederland. Vorig jaar vierde Swapfiets nog de mijlpaal van 200.000 leden en de uitbreiding naar Milaan, Parijs en Londen.

Aanmelden voor een abonnement via de website. In Amstelveen wordt de service verleent vanuit Amsterdam. Mensen kunnen zelf één van de Swapfiets winkels in Amsterdam bezoeken, maar ook via de website of app een afspraak maken om de fiets thuis te laten bezorgen.

1 REACTIE

  1. Is er in Amstelveen geen markt voor huurfietsen om dagtochtjes in de omgeving te maken? We liggen tenslotte vlakbij het Groene Hart en er zullen genoeg Amsterdammers zijn die dat wel zien zitten en hier wonen ook vele expats die misschien ook dat wel eens willen proberen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.