Er komen weer meer gebieden waarin betaald parkeren met vergunning geldt. Delen van Keizer Karelpark Oost en West, Randwijck, een deel van Elsrijk, Kronenburg en het Oude Dorp worden gefaseerd van juni af er aan toegevoegd, als de gemeenteraad met het voorstel van wethouder Floor Gordon akkoord gaat.

Gordon zegt dat de parkeerdruk in die nieuwe gebieden hoog is. “Bewoners kunnen steeds moeilijker hun auto kwijt. Te veel auto’s  zoeken nu in die wijken een parkeerplek, wat voor onveilige situaties kan zorgen. Voor de leefbaarheid, veiligheid en bereikbaarheid willen we daarom betaald parkeren met vergunning invoeren in deze gebieden.”

Maatwerk

De gemeente zegt veelvuldig contact te hebben gehad met bezorgde bewoners en bedrijven over de parkeeroverlast of specifieke parkeerproblemen. Voorafgaand aan de invoering wordt mogelijk een blauwe zone ingevoerd of ander ‘maatwerk’ toegepast, meldt de gemeente.

Informatie

Alle betrokkenen ontvangen een informatiebrief voorafgaand aan de invoering. Ook worden zij uitgenodigd voor een informatieavond, al dan niet online.

De invoering van betaald parkeren zou tot februari 2022 duren. Als de invoering in de gebieden een feit is, wordt een nieuwe parkeerdrukmeting uitgevoerd om de eventuele ontstane olievlekwerking inzichtelijk te maken en waar nodig nieuwe oplossingen voor te stellen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.