Doordat het Rijk ruim acht miljoen bijdraagt, komt de totale investering van de Vervoerregio Amsterdam en de daarin samenwerkende gemeenten voor de verkeersveiligheid de komende jaren op zeventien miljoen euro. In Amstelveen wordt een rotonde aangelegd op de kruising Burgemeester Colijnweg – Laan Nieuwer Amstel en worden fietspaden verbreed.

In Ouder-Amstel komt er een Duurzaam Veilige inrichting van de Koninginnebuurt en herinrichting van de Rijksstraatweg. In Uithoorn staat herinrichting van het Dorpscentrum (verbreding van fietspaden, aanleg rotonde) op het programma. De eerste bedragen voor de diverse projecten komen al in het eerste kwartaal van 2021, beschikbaar.

Impuls

Elke gemeente binnen de Vervoerregio profiteert van de investeringen die passen binnen het zogeheten coronapakket dat de Vervoerregio dit najaar aankondigde, zegt de gemeente.

Portefeuillehouder verkeersveiligheid en bestuurder van de Vervoerregio Gerard Slegers: “Dit is een fantastische impuls voor de verkeersveiligheid in de regio en past in de strategie van de Vervoerregio om in deze coronaperiode te investeren in het mobiliteitssysteem van de toekomst, waarin veiligheid vanzelfsprekend een belangrijke rol speelt.’’

Knelpunten

Overal in de Vervoerregio hebben de gemeenten, zo ook Amstelveen, projecten ingediend waarmee ze onveilige knelpunten willen aanpakken en in aanmerking komen voor een rijksbijdrage. Het gaat hierbij onder meer om knelpunten op fietspaden langs 50 km-wegen, oversteekplaatsen voor fiets- en voetgangers, het verbreden van fietspaden, rotondes, 30 km/u-inrichting van woonwijken en schoolzones.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.