De Amsterdamse gemeenteraad heeft besloten dat er een passende financiële oplossing moet komen voor het Bostheater. Cultuurwethouder Touria Meliani van Amsterdam kreeg van de gemeenteraad de opdracht in het eerste kwartaal van 2021 met voorstellen te komen. Amstelveen subsidieerde het programma, was er tegen dat het om financiële redenen zou verdwijnen en cultuurwethouder Herbert Raat beloofde erover met zijn Amsterdamse collega te gaan praten.

“Het blijft spannend wat de uitkomst gaat zijn, maar er is gelukkig nu wel perspectief op de aankomende vier jaar”, meldt directeur Ingejan Ligthart Schenk. Amsterdam besloot eerder geen subsidie meer aan het theater in het Amsterdamse Bos te geven, omdat het geld op was, maar komt daar nu blijkbaar van terug. Het ging om € 400.000.

Het theater, dat nog altijd tegen een rood gat van € 265.000 aan kijkt, zegt optimistisch te zijn gestemd en te hopen dat het snel duidelijkheid krijgt, zodat het in 2021 nieuwe producties en projecten kan ontwikkelen en presenteren.

Amstelveen

Dat er Amstelveen veel aan was gelegen het 36 jaar bestaande openluchttheater in het Bos open te houden, bewezen stadsbestuur en gemeenteraad door alles bij elkaar € 120.000 beschikbaar te stellen, onder meer gedeeltelijk via een motie van de VVD. Er kwam bijvoorbeeld 45 mille voor zorgmedewerkers, die een voucher kregen voor een voorstelling naar hun keuze. Eerder werd 25 mille toegezegd en de laatste € 50.000 wordt pas uitgekeerd als Amsterdam over de brug komt met een dekking voor 2021. Dat laatste lijkt nu het geval.

Overigens zegde Amsterdam eerder € 1,5 miljoen toe voor een opknapbeurt van het theater. Dat geld leek in de lucht de hangen als het in zijn voortbestaan werd bedreigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.