Op voorstel van de PvdA komt er een informatiecentrum over duurzaamheid. De gemeenteraad nam daar woensdag unaniem een motie over aan. Behalve in een centraal centrum voorzag die ook in informatieve sessies in de diverse wijken.

Bij dat laatste vroeg Bert de Pijper van de ChristenUnie zich af of het allemaal niet een beetje overdone was en of men het niet beter allemaal op wijkniveau zou kunnen regelen.

VVE

GroenLinks pleitte in een samen met het CDA ingediende motie voor het gemeentelijke gesprek met Verenigingen van Eigenaren (VVE’s), vastgoedeigenaren, de netbeheerder en woningbouwcorporaties over vervangingsmomenten van installaties in gebouwen. Daarnaar zou bij de planning van het aardgasvrij maken van bestaande wijken moeten worden gekeken, vond GroenLinks. Die partij wilde ook een onderzoek naar de mogelijkheid mee te doen aan de derde ronde proeftuinen aardgasvrij, bij voorkeur aansluitend op bestaande initiatieven en natuurlijke vervangingsmomenten.

Maar die motie werd door de fractie ingetrokken, nadat wethouder Floor Gordon had gezegd dat er met de VVE’s al wordt gepraat en de gemeente voor de (landelijke) proeftuin eigenlijk niet op tijd klaar was. Maar in de toekomst wil zij op dat gebied wel een volgende kans grijpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.