Om personeel dat in horeca en zakelijke dienstverlening werkloos is geworden door de coronacrisis naar sectoren te helpen waar men om mensen zit te springen, is het online platform HalloWerk naar Werk opgericht. Werkgelegenheid is er, meldt de gemeente, in onderwijs, zorg, ICT, logistiek, de agrarische sector en bij de overheid. Het regionale platform brengt volgens de gemeente werkzoekenden direct in contact met ondernemers die vacatures hebben.

Hallowerk naar Werk is een initiatief van het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam (RWC), dat werkgevers die geen werk voor hun personeel meer hebben met ondernemers verbindt die juist mensen zoeken.

Publiek-privaat

Het RWC is een publiek-private samenwerking, gericht op het aan het werk houden van mensen waardoor uitstroom naar een uitkering wordt voorkomen. Volgens wethouder Marijn van Ballegooijen van werkgelegenheid komen op deze manier aanbod en vraag samen. “Als we zo onze ondernemers aan elkaar kunnen koppelen, helpen we de horeca.” Hij hoopt dat ondernemers zich zoveel mogelijk aanmelden.

Tijdelijk

Solidariteit bij ondernemers moet voorkomen dat personeel van door corona noodlijdende bedrijven thuis komt te zitten met een uitkering. Door een tijdelijke uitleen, bijvoorbeeld tegen kostprijs, kunnen ze op een later moment weer terugkeren naar hun oude plek, denkt de gemeente. ‘Tijdelijke uitleen zorgt voor vermindering van de financiële last voor de werkgever terwijl de werknemer weer in een dagelijks ritme komt.’

Twee kanten

Wethouder Floor Gordon van Economische Zaken zegt dat men op deze manier bedrijven aan twee kanten ondersteunt: Bedrijven die het moeilijk hebben en hun personeel tijdelijk ergens anders willen laten werken en bedrijven die personeel zoeken.
Zie dus: https://www.grootamsterdamwerktdoor.nl/over-rwc/hallowerk-naar-werk/” .

Voorzitter Daan Kroone Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Amstelland zet dat horecapersoneel ‘met flexibiliteit en een glimlach een tijdelijke meerwaarde’ zal zijn voor elk bedrijf. “Medewerkers en ondernemers zijn hiermee geholpen. Samen wordt dan echt samen!”

Het publiceren van vacatures op HalloWerk naar Werk kan in overleg met een RWC accountmanager. Mail sturen naar: info@grootamsterdamwerktdoor.nl

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.