Om een cheque uit te delen wegens hun op duurzaamheid gerichte activiteiten, overhandigde sportwethouder Rob Ellermeijer aan drie organisaties cheques van het Meerlandenfonds. Hij en elf andere wethouders vormen daarvan het bestuur. In Amstelveen kreeg de eigenaar, een stichting, van de HIC-velden en clubhuis € 500, de korfbalvereniging Amstelveen € 600 en wielervereniging De Amstel  € 550.

Overigens waren er in Aalsmeer zeventien organisaties, waaronder Participe Amstelland (€ 1000), die een cheque kregen. In de meeste plaatsen was het aantal trouwens hoger dan in Amtelveen. In totaal gingen wethouders in twaalf gemeenten op pad met een camera. Er waren 112 clubs die geld kregen. Het Meerlandenfonds is onderdeel van het duurzame afvalverwerkingsbedrijf voor de regio Meerlanden, met ruim 500 medewerkers.

Contact

“Ik mis oprecht het persoonlijke contact van het jaarlijkse event met al die vrijwilligers, maar ik vind het mooi dat we hen op deze manier toch kunnen verrassen,” zegt algemeen directeur Angeline Kierkels daarvan. “Vrijwilligers zijn namelijk onmisbaar voor onze maatschappij. En misschien in deze periode wel meer dan ooit.”

Volgens haar proberen die met veel creativiteit en doorzettingsvermogen hun werk zo goed mogelijk voort te zetten om daarmee bij te dragen aan een mooie en duurzame leefomgeving in de regio. “Daarom steunen wij die talrijke initiatieven van goede doelen en verenigingen met ons Meerlandenfonds.”

Video’s

Op www.meerlanden.nl/fonds staan alle video’s van de wethouders, waarin naast de persoonlijke overhandiging van de cheques ook alle andere verenigingen en stichtingen die een bijdrage uit het Meerlandenfonds hebben ontvangen, voorbijkomen. De video’s staan daarnaast op de social kanalen van Meerlanden en gemeenten.

Criteria

Het bestuur van het fonds heeft dit jaar bij de aanvragen gelet op degenen, die zich inzetten voor een mooie en duurzame leefomgeving. Ze gaat hierbij uit van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de VN om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Het bestuur let extra op projecten of activiteiten die het milieu bevorderen, het welzijn van mensen vergroot en dit jaar ook op aanpassingen die daarvoor nodig zijn vanuit de maatregelen rondom Covid-19, om deze activiteiten zo goed mogelijk voort te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.