In december en januari ontvangen ruim 560.000 Noord-Hollanders hun voorlopige aanslag 2021 van de Belastingdienst. Die moeten zij altijd goed controleren en gegevens zo nodig aanpassen, zegt de dienst. Bijvoorbeeld omdat het verwachte inkomen over 2021 te hoog of te laag is ingeschat.


Veel mensen hebben te maken met de gevolgen van de coronacrisis. Aanpassing van de voorlopige aanslag 2021 kan via het wijzigingsformulier op Mijn Belastingdienst.

Schatting

“In december en januari ontvangen ruim 4,2 miljoen mensen hun voorlopige aanslag van de Belastingdienst. Ook 560.000 particulieren en ondernemers in Noord-Holland ontvangen van ons een aanslag”, zegt ketenmanager Inkomensheffingen Heleen Bisschoff-Moonen. “We maken een zo goed mogelijke schatting, maar kunnen niet alles weten. Om te voorkomen dat mensen maandelijks teveel betalen of terugontvangen en achteraf moeten bij- of terugbetalen, is het belangrijk dat zij goed controleren of de gegevens in de nieuwe voorlopige aanslag nog kloppen en de gegevens van de voorlopige aanslag zelf aanpassen via het wijzigingsformulier in Mijn Belastingdienst. De Belastingdienst maakt dan een nieuwe berekening en stuurt een aangepaste aanslag.”

Actueel
Men kan de voorlopige aanslag op ieder moment aanpassen, ook als er tussendoor iets in de situatie wijzigt. Hoger of lager inkomen, verlies van baan of juist een nieuwe zijn redenen voor aanpassing. Net als wanneer men in 2021 gaat samenwonen of uit elkaar gaat, een huis koopt, hypotheek oversluit, met pensioen gaat of een kind krijgt. Meer informatie op www.belastingdienst.nl/voorlopige_aanslag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.