Talloze bedrijven en organisaties hebben in december speciale acties gehouden voor de Voedselbank, zowel plaatselijk als landelijk. Voorzitter Annick Visser van de Amstelveense vestiging vertelde maandag bij de talkshow van BV Amstelveen dat nu 123 gezinnen ervan afhankelijk zijn, iedereen die van € 230 of minder, na aftrek van vaste lasten, moet leven een beroep erop kan doen en dat zij een stijging van het aantal cliënten door de coronacrisis verwacht van 50%.

“Ondanks de lockdown willen we open blijven”, meldde zij aan de vrijwilligers die de Voedselbank bemensen.  “Er staat zoveel klaar voor onze cliënten aan eten en kerstpakketten. We kunnen ze niet in de kou laten staan de volgende weken.”

 

Acties

Nu de vele acties voor Sinterklaas voorbij zijn, onder meer van de Internationale School aan de Sportlaan en het KKC (beide leverden cadeautjes) richt men zich op Kerst.

De reformatorische basisschool De Akker heeft houdbare producten ingezameld en op maandag 7 december  naar de Voedselbank gebracht. Woensdag 9 december verpakten vrijwilligers de vele kerstspullen die de voedselbank nog in voorraad had. Los daarvan kwamen leerlingen van verzamelde het KKC nu producten voor kerst, maar doet ook de Internationale School een duit in het zakje.

 

Supermarkten

Albert Heijn heeft 20 van de 172 Voedselbanken, waaronder die in Amstelveen, geselecteerd voor het uitdelen aan cliënten van een kerstpakket met een kerststol, een kaart en een cadeaubon van Euro 25. Van Lidl en Aldi kwamen ook kerststollen en Unilever deelde kerstpaketten uit.

 

Basisschool ‘De Westwijzer’ zamelde houdbare producten om en bracht die bij de Voedselbank. Intussen regelde Roeltje Mentink van de Paaskerk rugtasjes met cadeautjes voor kinderen, waarin ook een envelop met € 10 zit die via de Kruiskerk namens de Diaconie Amstelveen-Buitenveldert werd bijgedragen.

 

Intussen loopt landelijk nog de jaarlijkse actie van Radio 538 voor de voedselbanken. Van 14 tot 18 december wordt door die zender aandacht besteed aan de Voedselbanken en geld ingezameld.

Zie de link op internet.

https://www.radiofreak.nl/missie-538-van-start-radiozender-in-actie-voor-de-voedselbank

2 REACTIES

  1. De voedselbank heeft bijvoorbeeld niet alleen voedsel nodig, maar ook producten als wasmiddelen, handgel en andere zaken betreffende de hygiëne.
    Denk ook eens na de feestdagen aan hun. Jammer dat de schrijver van dit stukje ook niet even de link naar voedselbank Amstelveen vermeld voor eventuele donaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.