Woonwagenbewoonster Grietje werkte al haar hele leven, maar een scheiding en een herseninfarct maakte een einde aan haar bestaanszekerheid. Zij werd een klant van zowel de Voedselbank als de schuldhulpverlening. Speelde mee in een documentaire van Voedselbanken Nederland.

Nu elf jaar later  is Grietje schuldenvrij  maar zijn er zoveel gaten in de wagen dat niet alleen opnieuw schulden dreigen maar ook een uitzichtloos bestaan in armoede.

Stookkosten

De woonwagen is niet geïsoleerd en elke maand gaat er €300 naar stookkosten. Grietje is door haar hersenletsel volledig afgekeurd, waardoor ze een minimum inkomen (via bijstand) heeft.  Daarbij komt dat mensen in een woonwagen geen recht hebben op huursubsidie. Zonder isolatie van de wagen zal Grietje de rest van haar leven afhankelijk blijven van de Voedelbank.

Wie haar wil helpen met een bijdrage krijgt gratis de Voedselbank documentaire. Nog leuker is dat hij of zij van harte welkom is in de Wagen van Grietje, aan de rand van het Amsterdamse bos, om koffie met haar te drinken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.