Samen met eigenaar en verhuurder Unibail Rodamco wil de gemeente komende weekend extreme drukte in het winkelcentrum Stadshart voorkomen. Aanleiding is de enorme drukte in veel winkelgebieden in ons land tijdens het vorige weekend, waardoor mensen onvoldoende afstand van elkaar hielden. Ook in het Amstelveense Stadshart was het toen druk.
Met looproutes in het winkelcentrum, deurbeleid bij de winkels en de mondkapjesplicht kunnen bezoekers op doordeweekse dagen veilig en met voldoende afstand winkelen, zegt de gemeente.

Hostesses

De gemeente en Unibail Rodamco zet dit weekend hostesses in het Stadshart in om er op toe te zien dat mensen voldoende afstand houden en een mondkapje dragen. Zij spreken bezoekers erop aan als zij zich niet aan de coronamaatregelen houden. Ook gemeentelijke handhavers en politie houden toezicht.

Oproep

De gemeente doet een dringende oproep aan inwoners zoveel mogelijk op donderdag en vrijdag al inkopen te doen. Daarnaast geeft de gemeente nog een aantal tips om veilig en verstandig te winkelen:

  • Ga vroeg in de ochtend. Tussen 10 en 12 uur is het rustiger en zijn ook de rijen minder lang;
  • Kom alleen;
  • Vermijd drukke plekken;
  • Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes zoals winkels en het
    winkelcentrum (verplicht sinds 1 december).

Foto: Anko Stoffels

22 REACTIES

    • Ik snap niet dat de hr. Bos dit soort links accepteert. Zij ontkennen de ernst van de situatie en zorgen er mede voor dat de zorg nog meer overbelast wordt. De hr. Jurrien gedraagt zich hierbij asociaal&onverantwoord. Hij is zelf helemaal geen wetenschapper!
      Hij volgt alleen die wetenschappers die in zijn straatje van pas komen. De beweringen van deze mensen te factchecken kan hij niet ,wegens gebrek aan niveau. ( ik kan het ook niet.) Maar ik ben niet zo paranoïde dat ik zeg dat de hele staat tegen de bevolking is.

      • Ah, weer één die maar één geluid wenst. Er zijn landen waarin dat (bijna) lukt. Daar heeft men staatsmedia en geen andere. Overigens zegt een scala van wetenschappers precies hetzelfde. Ik blijf buiten die discussie, maar laat het in het kader van vrijheid van meningsuiting – die ook in dit land steeds meer aan banden wordt gelegd – wel toe.

        • Het is laf en goedkoop om je buiten de discussie te houden. Dat doet u ook niet als het om “milieufreaks” gaat. Een journalist is niet alleen een “doorgeefluik” . Hij is ook een mens met een eigen mening. In de praktijk komt u daar ook voor uit, ook in uw gewone berichtgeving. Trouwens als u vindt dat een scala van wetenschappers hetzelfde zegt waarom komt u dan niet met links naar die wetenschappers? Dat zou uw bewering pas echt staven.
          Pas voorlopig heeft de zorg nog zijn handen vol aan COVID-19. Dat is het enige dat ik weet. En daar proberen wetenschappers iets aan te doen en ook de politici. En natuurlijk zit daar wel eens een miskleun of een fout bij, maar die link die Jurriaan plaatst, is van mensen die alles trachten te bagatelliseren. Dat vind ik gevaarlijk en ik vind dat een journalist daar ook luid en duidelijk zijn kanttekeningen bij dient te plaatsen, anders krijgen we een soort Trumpiaanse ontkenning. Als u dat wil? Dat moet hem natuurlijk ook niet weerhouden om ook bij het huidige beleid kanttekeningen te plaatsen.

      • Ik begrijp niet dat je niet inhoudelijk kunt reageren maar alleen emotioneel. De feiten zijn er, het is ook voor jou, zoals je zelf zegt een leek, heel goed te begrijpen. Laten we zeggen de waarheid ligt ergens in het midden? Ik durf te wedden dat je niet weet dat de PCR test gebaseerd is op een wetenschappelijke publicatie die ingetrokken moet gaan worden. Dat retraction paper is ook voor leken heel goed leesbaar (als je engels kunt lezen). Maar, op https://bpoc2020.nl/verhoren/ staat een heel mooi verhoor waar de schrijver, onder ede, uitlegt waarom hij het paper geschreven heeft. Alle redenen legt hij uit.

        • Op dit moment zijn heel veel gegevens tegenstrijdig. Italië wist door rigoureuze maatregelen in eerste instantie dat virus eronder te krijgen. Toen alles weer open gegooid werd stak het weer de kop in het najaar. Zweden deed niets totdat het daar ook goed begon. Zij hebben toen ook maatregelen genomen. En alle maatregelen hebben hun vervelende bijwerkingen. Social distancing kan mentale problemen geven en een mondkapje is gewoon vervelend. Voor de economie funest, maar wat als we het niet doen , wordt die epidemie nog erger, met als gevolg dat de zorg vast loopt en de economie nog meer. Dat ontken ik ook niet. Maar dat is nog geen reden om alles maar te ontkennen of te bagatelliseren. In mijn omgeving ken ik zo al 2 redelijk gezonde 60’ers die aardig ziek van zijn geweest en 6 weken na dato nog kampen met restverschijnselen.
          Maw we moeten gewoon tijd zien te winnen, totdat er medicijnen en een vaccin is . Dat zal met vallen en opstaan gaan en niet de boel maar op zijn beloop laten gaan. Als je dat emotioneel noemt, heb je gelijk. Maar ik het gevaarlijk zoals jij bezig bent.

          • Kijk dit is nu interessant. Jij gaat mij als gevaarlijk bestempelen. Volgens mij sterven er nu meer mensen aan de maatregelen dan aan het (vermeende) corona virus. In deze uitzending kan je 5 bezorgde burgers zien die heeel hard gestudeerd hebben op deze corona crisis. Ga nu eens een uurtje alle details beluisteren en concludeer dat jij op het verkeerde been gezet bent. Als jij me dan nog gevaarlijk noemt, dan weet ik dat je in de spiegel kijkt.
            https://www.youtube.com/watch?v=k5u4an5Czfc&t=3663s

      • We willen allemaal hetzelfde en dat is dat we veilig en gezond zijn. Ik denk dat iedereen hier andere opvattingen over heeft hoe dit te bereiken. Alleen door een open discussie, voorkom je een eenzijdig beleid en een tunnelvisie. Naar mijn mening berusten deze maatregelen op een tunnelvisie, aangezien er steeds meer en meer bewijzen, studies en wetenschappers naar voren komen die aantonen dat lockdowns, social distancing en mondkapjes plicht geen effect hebben en zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid. Ik vind het daarom belangrijk dit in twijfel te trekken en ook de andere kant van het verhaal te horen.

  1. Complimenten voor de heer Bos dat hij geen censuur toepast. Gelukkig leven we (nog?) in een vrij land. Complimenten ook voor de heer Jurrien dat hij een ander geluid laat horen dan de traditionele media die zelf aangegeven hebben dat ze het beleid van de regering ondersteunen. Kijk om ons heen en zie hoe mensen hun eigen gezondheid schaden door zonder een 2e vraag te stellen zich laten “muilkorven”. Juist ruimte voor andere meningen en kritische denkers houden ons scherp. Zij waarborgen onze vrijheid. Laten we daar zuinig en trots op zijn.

  2. Mooi gezegd Walter Boer.

    Laten we inderdaad de heldere denkers eren en ons inzichten aanreiken, volgers hebben we genoeg. Met dat laatste zijn in het verleden zoals we allen weten vele nare situaties ontstaan. Het is de disharmonie, de afgescheidenheid en slechte zelfzorg die ons en de maatschappij ziek maakt, iets waar we allemaal debet aan zijn. In ons allemaal zit dat vlammetje, dat weet, dat ziet als zaken wel of niet kloppen. Daar trouw aan zijn is wat ik ieder gun en ook zie als onze weg uit dit drama waar zoveel ‘onbesproken’ slachtoffers vallen.

  3. Henk Jurrien heeft het over ‘het vermeende corona virus’ . Dit ontmoedigt mij om de rest van zijn verhaal nog serieus te nemen. Je kunt van mening verschillen over de manieren waarop deze onmiskenbare pandemie moet worden beëindigd, maar met eindeloos discussiëren gaat dat niet lukken.

    • Kijk, dat was ook de bedoeling, de discussie aan de gang houden en jou uitnodigen te reageren, ik miste je inbreng al. Vermeend is een suggestie, dat geef ik direct toe, ik wist dat er iemand in zou ‘happen’. Maar daar gaat het niet om. Wat echter bekend is, dat er van het corona virus wel een RNA sequence bekend is. Het is in het begin van dit jaar door China ‘vastgesteld’. Die RNA sequence is verder nooit meer vastgesteld, althans, Rutte en De Jonge hebben die kamer-vraag gekregen en de specialisten van de staat hebben zover ik het weet, daarop nog geen antwoord gegeven. Mij zijn geen bronnen bekend die het virus wetenschappelijk = een foto hebben vastgesteld. Alle plaatjes zijn computer simulaties.
      De RNA string die nu bekend staat als ‘het virus’ zou dus waar kunnen zijn, want er worden mensen ziek op een ‘nieuwe manier’, de nieuwe-corona manier.
      De PCR test is dus gebaseerd op een Chinese RNA code. Made in China?

      Als het woordje vermeend je ervan weerhoudt de link te bekijken, dan maak je nu de keuze om vooral niet te willen leren, om bij je eigen ‘geloof’ te blijven. Maar bedenk, kennis is macht, onkunde betekent struikelen en mogelijk vallen, heel hard vallen kan dan ook.

  4. De noodzakelijke discussies over manieren om de onmiskenbare pandemie te beëindigen, wordt al bijna een jaar op de hoogste niveaus van wetenschap gevoerd. Ik ben geen deskundige en begrijp geen bal van het virus noch van de bestrijding ervan. Ik moet vertrouwen op de beste uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek en van daarop gebaseerd overheidsbeleid. Ik heb geen blind vertrouwen in de overheid maar een pandemie is niet het geschikte moment voor anarchie.

    • Je zegt: “Ik heb geen blind vertrouwen in de overheid maar een pandemie is niet het geschikte moment voor anarchie”.
      Dit stukje tekst geeft mij hoop dat je op de goede weg zit. We willen de overheid allemaal graag vertrouwen, maar helaas, de overheid zet ons op 1,5 meter zonder rede, zet ons kapjes op zonder goede rede, sluit onze bedrijven zonder goede rede, geeft de schuld aan de gezondheidszorg zonder goede rede, test ons met een FRAUDUEUZE PCR test zonder geldige rede. Ik begrijp niet dat mensen met een beetje gezond verstand het niet in de gaten hebben dat de overheid niet de burger dient. Aan wie de overheid trouw is weet ik niet, in ieder geval niet aan hun volk, aan wie ze beloofd hebben ze te te dienen. De pandemie is er niet, dan hadden we echt veel meer doden moeten hebben. Dan blijft er alleen anarchie over. Order out of chaos….dat is helaas waarheen wij lijken te gaan. Welke orde er gaat ontstaan is ook aan jou, ik wil niet leven in tirannie, jij wel?

  5. We denken dat de regeringsmaatregelen “normaal” zijn, omdat de halve wereld een dergelijk beleid voert, maar deze maatregelen zijn niet normaal. We denken collectief: Als de regering informatie deelt, is het waar. Zou het kunnen zijn dat deze maatregelen over een tijd ook weer gezien worden als de zoveelste “de wereld is een plat bord” leugen? Dat de maatregelen inderdaad veel erger waren dan de kwaal? Dat er een beleid mogelijk was (en nog steeds is) wat veel humaner was voor de maatschappij als geheel? Dat een regering leugens verspreid is van alle tijden, en dat er “media” zijn die tegelijkertijd zogenaamd objectief hetzelfde geluid verspreiden, en daarmee een bevolking collectief een leugen verkopen, is ook van alle tijden.
    Feit is, bijvoorbeeld, dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat deze aanpak de enige en juiste aanpak is. Wie daar kritische vragen overstelt, wordt monddood gemaakt, en zelfs van het internet verwijderd.
    Sterker nog, ons RIVM kopstuk en Minister de Jonge hebben in het begin van deze pandemie op TV verklaart dat er, bijvoorbeeld, GEEN wetenschappelijk bewijs is dat mondkapjes werken. En nu werken ze opeens wel en zijn ze verplicht? Zoek deze beelden maar op, als ze al niet verwijderd zijn. De heer Jurrien deelt ook nog een aantal informatie bronnen die het huidige beleid duidelijk exposen als niet kloppend. Willen we deze waarheid zien? Of willen we blind blijven geloven wat de regering en mainstream media roepen?

    Feit is ook dat dit beleid mensen angstig en depressief maakt, andere ziektes laat toenemen, huiselijk geweld toeneemt, werkeloosheid gigantisch toeneemt en speciaal kleinere bedrijven in een aantal sectoren kapot maakt. Om maar een paar bewezen effecten te noemen.
    De vraag die je dan automatisch krijgt: wat is de agenda achter dit beleid? Dat het zeer repressief is – tyranniek zou je kunnen zeggen – is ook weer een feit. En wij accepteren dat collectief? Accepteren dat we een mondmasker-dragende, in zichzelf gekeerde zombie worden die zich straks collectief laat inenten, met een nauwelijks getest vaccin, omdat de regering dat voor iedereen verplicht stelt?
    Not me.

    Om nog een laatste leugen te ontmaskeren: ” we hebben dit beleid nodig omdat de gezondheidszorg het anders niet aan kan”. En daarmee wordt elke discussie gestopt. Tja, de gezondheidszorg kan het anders niet aan. Dus dit beleid.
    Zou het kunnen zijn dat er er wellicht een heel ander beleid mogelijk is dat ook de gezondheidszorg ontziet? Oh, ja de gezondheidszorg stond al jaren onder druk, kon het niet aan. Als gevolg van het regeringsbeleid.
    Ondertussen blijft een groot deel van de maatschappij een leven leven waardoor ze precies die opening creëren om wel ziek te worden. Wanneer gaan we terug naar dat ziek worden, ook door het Corona virus (ik neem even aan dat het echt bestaat), geen toeval is, maar het gevolg is van een levenstijl?

  6. Hoe terecht jullie twijfels over de juistheid van het overheidsbeleid ter bestrijding van de pandemie ook zijn, overheerst bij mij toch de twijfel over het nut van jullie twijfel.

    Als jullie er in slagen om veel mensen ervan te overtuigen om géén afstand te houden, níet in de elleboog te niesen en hoesten en zich níet te laten inenten, dan vrees ik dat Covid19 niet afdoende bestreden zal worden. De gevolgen daarvan zullen permanenter zijn dan de schade van het huidige (inderdaad in veel opzichten botte, stompzinnige en onbegrijpelijke) overheidsbeleid.

    • Dag App, Robert van Waning,

      Ons, het menselijke immuunsysteem is ontzaggelijk sterk en kan dit virus heel makkelijk de baas. Er zijn echter wel voorwaarden aan verbonden, zoals genoeg vitamine D, Zink, Vitamine C en natuurlijk verder gewoon gezond zijn. Er zijn erg veel mensen met vitamine en Zink tekort, die mensen zijn vatbaar voor virus infectie, zoals het corona virus. Vandaar dat er ieder jaar in de winter veel mensen ziek worden, vooral Vitamine D tekort.

      Mondkapjes hebben geen zin en de PCR test is fraude. De vraag die je moet stellen is WAAROM oefent de overheid de botte, stompzinnige en onbegrijpelijke maatregelen uit, wat steekt hier achter? Ik kan er niets goeds in terug vinden.

      Als de overheid tegen iedereen zegt Vitamine D en Zink en gezond leven, dan is Corona (en de griep) nagenoeg verdwenen, maar dat zegt de overheid niet, die zegt “lockdown!”

      • Jahaa, waarom zou de overheid dit zeggen? Misschien worden we wel overgenomen door aliens? 😂😂😂 Maar in het kader van de vrije pers mag ik deze baarlijke onzin natuurlijk wel zeggen.
        Voor de rest hoef je enkel maar gezond te zijn, meer niet! Dat een aanzienlijk deel van de bevolking dat niet is, is natuurlijk onbelangrijk, want dat zijn de onrendabelen, het dorre hout. Of je kunt heel eenvoudig even wat vitaminepillen slikken. Dan ben je weer zo gezond als een vis.😂

        • Interessante reactie, je schreeuwt het zelfs uit! In jouw beleving moeten 99,9% van de bevolking zwaar leiden onder de overheidsmaatregelen omdat er 0,1% zwaar ziek kan worden. De dagelijkse / jaarlijkse sterftecijfers zijn nog veel lager en zijn niet veel anders dan alle voorgaande jaren. Ik zeg alleen dat het immuun systeem van de mens erg krachtig is en het Immuun systeem dit Corona Virus gewoon aan kan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.