Met de politie deed de gemeente vorige week een inval in een bordeel aan de Bevelandselaan. Daar werden twee illegale sekswerkers aangetroffen. De gemeente sluit de woning om te voorkomen dat die weer voor illegale prostitutie wordt gebruikt.

In Amstelveen mag overigens prostitutie alleen worden bedreven op een bedrijventerrein, krachtens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Het oprollen van een woning voor seks aan de Bevelandselaan was het gevolg van meldingen van buurtbewoners.

Aanloop

Die registreerden daar voortdurend aanloop en voelden zich ook niet veilig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) in het complex nam contact op met de gemeente die een onderzoek startte.

Volgens de gemeentelijke basisregistratie stond de woning al enige tijd leeg. Leegstand houdt de gemeente in de gaten, omdat die kan wijzen op woonfraude, illegale prostitutie of andere vormen van criminaliteit, zoals wietplantages. Aan de Bevelandselaan bleek de woning bedrijfsmatig gebruikt te worden als seksinrichting.

Ondermijning

Burgemeester Tjapko Poppens vindt het goed dat de VvE signalen omtrent de woning met de gemeente heeft gedeeld. “Wij willen in Amstelveen geen malafide praktijken zoals illegale prostitutie en illegale bewoning”, zegt hij. “Het ondermijnt de veiligheid en leefbaarheid in onze wijken. Daarbij is het, met de krapte op de huidige woningmarkt, belangrijk dat woningen gebruikt worden door de mensen die er recht op hebben.”

1 REACTIE

  1. Aan de ene kant zegt de gemeente dat zij leegstaande woningen in de gaten houdt, maar aan de andere kant kwam zij in actie na klachten van de VvE. Dat doet mij toch in mij de vraag opborrelen. Hoe houdt de gemeente die woningen in de gaten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.