Op 73-jarige leeftijd blijkt al meer dan een week geleden (22 november) Jan Demming te zijn overleden. Hij was jarenlang hoofdredacteur van het bekende wijkblad De Gondelkoerier voor Middenhoven en Waardhuizen. En daarnaast barmedewerker in ontmoetingscentrum De Meent.

Het blad voorzag niet alleen in informatie over de wijk maar er verschenen pagina’s vol berichten over de politiek en andere onderwerpen in heel Amstelveen. Zijn krant had een belangrijke functie in de wijk. Demming was lid van de SP, stond voor die partij op de zestiende plaats van de kandidatenlijst voor de gemeenteraad.

Bar

“Hij was bijna altijd in de Meent waar hij meestal de bar en de catering verzorgde”, vertelt zijn partijgenoot en wijkbewoner Frank Bikker. “Iedereen kende hem daar ook. Hij was eigenlijk ook de rechterhand van de beheerder, die ook nog niet zo lang geleden is overleden.”

Het wijkblad had volgens Bikker een hoog niveau, onder meer omdat en eigenlijk meer nieuws in stond dan de gebruikelijke Amstelveense media. “Zeker hoger dan de andere wijkblaadjes die ik heb gezien”, zegt Bikker.

Condoleanceregister

Geregeld slaakte hij overigens noodkreten in zijn blad over adverteerders die zich terug trokken. En hij vroeg geregeld bezorgers. Overigens stond hij bekend als een hartelijke, humoristische man, die in zich in zijn krant redelijk neutraal in de berichtgeving opstelde en daar eigenlijk nooit zijn politieke voorkeur liet blijken.

Demming was van mening dat het bedrijfsleven De Gondelkoerier moest steunen door daarin te adverteren. Participe Amstelland, de welzijnsorganisatie die De Meent – zoals de meeste wijkcentra – beheert, roept op haar website namens de familie op herinneringen, foto’s en anekdotes de plaatsen in het condoleanceregister  www.dinyneplenbroek.nl/condoleance. Een uiterst betrokken wijkbewoner is heen gegaan. Zowel de wijk als De Meent zal hem missen. De uitvaart geschiedde in besloten kring.

3 REACTIES

  1. Veel sterkte voor de nabestaanden en gecondoleerd.
    De inzet en betrokkenheid van Jan Demming bij ‘zijn’ Meent, Gondelkoerier en Amstelveen vond ik altijd bijzonder en hartverwarmend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.