De raadscommissie Burgers en Samenleving (BS) besloot woensdagavond alleen dat de gemeenteraad geen bezwaar zal maken bij het Commissariaat voor de Media (CvdM) over het feit dat het niet accepteerde dat de raad een zogenoemd ‘negatief’ advies over de uitzendvergunning van RTVA uitbracht. De raadsleden Ewa Petiet (bbA) en Ilika Polderman (GroenLinks) hadden de uitspraak van het CvdM trouwens volledig verwacht, omdat de vele criteria van de gemeente niet die van hem zijn.

Er bestaat nu in Amstelveen, behalve een omroep met licentie, ook een omroep zonder die vergunning, die de liefde van de gemeente heeft en de helft van de subsidie (naar de VNG-richtlijn) krijgt. Dat is althans het voorstel van B&W, maar die steunen natuurlijk op de coalitiepartijen (VVD, D66 en PvdA) en daarmee op een meerderheid in de gemeenteraad. De twee krijgen in februari beide de kans hun plannen te presenteren. Tot die tijd ontvangen beide een soort ‘overbruggingskrediet’.

Niet sterk

Petiet wilde er nu niet veel woorden meer aan vuil maken, maar vond zij vond het argument van wethouder Rob Ellermeijer dat bezwaar maken teveel tijd zou kosten niet sterk. B&W vrezen trouwens dat een principekwestie over de omroep ontstaat, maar dat is volgens Petiet allang het geval.

Voor Anne-Mieke van der Vet tellen blijkbaar in het medialandschap alleen bewegende beelden, waarmee zij op lokale televisie wees en radio buiten beschouwing liet. Overigens doet RTVA hetzelfde en heeft radio tot vrijwel alleen een muziekzender gemaakt.

Bert de Pijper van de ChristenUnie zuchtte dat elke aan de procedure voor een lokale omroep bestede cent weggegooid geld was. Eigenlijk zei Benjamin Smalhout van de VVD hetzelfde. Het is beter geld te besteden aan het medialandschap dan aan verdere procedures bij de CvdM, zei hij. Ook over subsidies wordt in februari beslist, meldde Ellermeijer.

2 REACTIES

  1. Gewoon een soap zoals B&W i.d. zijn gelijk wil halen en de Amstelveners koste wat kost die nieuwe omroep door de strot wil duwen.
    Amstelveen is zelf gewoon te klein voor een aparte omroep! Doe dan een omroep voor geheel Amstelland! En probeer de radio wat meer uit te bouwen.
    Overigens is RTVA op dit moment ook slaapverwekkend, zeker als ik die gespreksleider zie bij die O zo trage en zich voortslepende praatprogramma’s zie. Nooit eens wat pittige vragen of een lokale politicus afkappen als ie zit te zwammen of zich constant herhaalt! Ik zou het ook niet kunnen, maar een echt interview afnemen vereist scherpte en ad rem zijn.

  2. Het wordt weer tijd voor gewoon een heleboel piraten zenders. Alle met subsidie volgestopte organisaties ‘overleiden’ blijkbaar. Iedereen moet zichzelf kunnen uitspreken, met het huidige omroepgebeuren lukt het niet helaas….
    Gelukkig is er Amstelveenblog!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.