Donald Trump, voor wie 72 miljoen stemmen te weinig waren om in het Witte Huis te blijven (Joe Biden kreeg er volgens CNN 80 miljoen), heeft ondanks massale tegenwind veel mensen aan het denken gezet. Over fake news, feiten en alternatieve feiten bijvoorbeeld. Daarover komen theoloog en filosoof Gerko Tempelman en psycholoog Peter Klerks praten tijdens een webinar op maandag 30 november (20.00 uur), de streaming van een talkshow van BV Amstelveen, tegenwoordig AmstelveenSpreekt geheten.

Filosofie doet overigens denken aan de uitspraak van Petrus in de Bijbel geen ‘kunstig verdichte fabelen’ te zijn nagelopen of de hedendaagse opvatting dat iedereen zijn eigen waarheid heeft. Tempelman gaat het in de talkshow, die wordt gestreamd van het tijdelijk weer geopende tuincentrum Life & Garden aan de Handweg, hebben over waarheid tijdens het Trump-tijdperk.

Religie

Overigens is Tempelman gewend om over vrijwel alle religies en filosofieën te spreken, van Islam tot Nietzsche en van hedendaagse denkers als Charles Taylor tot Yuval Harari en vele anderen. Hij treedt graag op als spreker op congressen, als begeleider van gespreksgroepen, theaterfilosoof enzovoort.

Wat waar en niet waar is, blijkt in de geschiedenis van de filosofie niet zo gemakkelijk te beantwoorden als de politiek correcten graag zouden willen, want die hebben hun eigen waarheid.

Propaganda

Peter Klerks, psycholoog, socioloog en schrijver van het boek ‘Door leugens verleid’ is kenner bij uitstek van gebruikte misleidingstechnieken door overheden, criminelen en bedrijven, zegt BV Amstelveen. Hij praat erover of men zich het zich het kan veroorloven stiekeme misleiding te negeren. Hij neemt zijn publiek mee in de wondere wereld van methoden als neuromarketing, militaire misleiding en propaganda.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.