Nadat daar al keer op keer is aangedrongen in gemeenteraad wordt aan zorgpersoneel en medewerkers in het primair onderwijs nu met voorrang een sociale huurwoning toegewezen. Daarvoor komen volgend jaar twintig woningen beschikbaar. “Ingezetenen van Amstelveen krijgen daarbij voorrang, maar ook kandidaten van buiten de gemeente komen in aanmerking“, zegt wethouder Rob Ellermeijer.

Omdat op Amstelveense woningmarkt heel moeilijk aan een sociale huurwoning is te komen, bevoorrecht de gemeente in zekere zin zorgverleners en degenen die in het onderwijs werkzaam zijn en graag in Amstelveen willen blijven of hier in die functies komen werken. “Voor Amstelveen is het belangrijk dat er voldoende medewerkers zijn in de zorg en het primair onderwijs”, zegt Ellermeijer. “Om te voorkomen dat er grotere tekorten ontstaan willen we deze medewerkers met een huisvestigingsprobleem voorrang geven op een sociale huurwoning.”

Twintig woningen

De gemeente heeft met woningcorporatie Eigen Haard afgesproken dat in 2021 twintig woningen direct worden toegewezen aan medewerkers in de zorg en het primair onderwijs. Ook in 2022 wordt een nog nader te bepalen aantal woningen voor hen gereserveerd. Na twee jaar wordt de regeling geëvalueerd. De regeling geldt niet voor medewerkers uit het voorgezet onderwijs omdat deze groep zich kenmerkt door een andere vraag op de woningmarkt, wegens onder meer een hoger salaris.

Criteria

Als de regeling een succes is, kan die worden uitgebreid naar andere vitale beroepen, zoals politie en brandweer. Om in aanmerking te komen voor de toewijzing moeten kandidaten minimaal 24 uur per week werken in de zorg of het basisonderwijs en een aanstelling van tenminste een jaar hebben. Daarnaast staan ze ingeschreven bij Woningnet. Een overzicht van alle criteria en informatie over aanmelding is te vinden op www.amstelveen.nl/voorrangvoorzorgenonderwijs Geïnteresseerden die aan de criteria voldoen kunnen zich aanmelden via maatwerkwonen@amstelveen.nl

Woonagenda

Deze Voorrangsregeling Beroepsgroepen 2021 vloeit voort uit de Woonagenda 2020-2023 waarin het woonbeleid van de gemeente is uitgestippeld. Onlangs verruimde de gemeente al de startersregeling zodat zorg- en onderwijsmedewerkers ook iets gemakkelijker een huis kunnen kopen.

1 REACTIE

  1. Ergens wel te begrijpen, dat dit nu gebeurt, maar aan de andere kant natuurlijk volstrekt oneerlijk , als je in ogenschouw neemt dat de gemeente ook op eigen grond de afgelopen jaren de bouw van elke soc woning heeft tegengewerkt en dat zelfs het aantal bestaande soc woningen met volle medewerking van de coalitie van de gemeenteraad is verminderd. ( zie bijvoorbeeld Raat die er volop aan heeft meegewerkt dat de soc woningbouwflat drs Heldringhflat in de verkoop is gegooid)Maw tegengas is naar Den Haag en de regio is er nooit gegeven. Zie hier het resultaat van een jarenlang VVD-bewind op landelijk en plaatselijk niveau.
    En nu verwachten ze zeker dat de Amstelveners staan te applaudisseren voor die 20 woningen uit eigen doos van de soc voorraad. Leuk als je niet in die sectoren werkzaam bent, dan wordt de wachtlijst nog langer.
    Maar ja, door die tekorten in de zorg en het onderwijs gaat dat personeel naar andere plaatsen, waar ze wel een woning kunnen krijgen. En dan kan natuurlijk ook de zorg voor de VVD’er& D66’er en het onderwijs voor hun kinderen in gevaar komen. Dus eigenlijk is het gewoon puur eigen belang!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.